POGLEDI MIROSLAVA LAZANSKOG NA KRIZU: Tramp se kockao kada je bombardovao Siriju

Kosovo

Foto: Printscreen/youtube

Vojni analitičar smatra da Moskva nije htela da rizikuje kako ne bi došlo do daljeg proširenja konflikta i zaoštravanja

Miroslav Lazanski, vojni analitičar, ocenio je da do rata Rusije i SAD zbog sukoba oko Sirije neće biti.

– Tramp je išao kockarski kada je odlučio da bombarduje Siriju, rizikovao je i kratkoročno dobio. Što se tiče poteza Moskve, oni će pažljivo odmeriti šta će da rade – kaže za Sputnjik vojni komentator Miroslav Lazanski.

– Verujem da je Evropa na ivici da istupi iz NATO-a sledeće godine, pre svega Nemačka i Francuska.

 

[adsenseyu4]

– Iskreno rečeno, pre deset dana niko nije mogao da očekuje ovo od Trampa, pošto je on rekao da sa Bašarom el Asadom treba sarađivati i da više nije aktuelan njegov odlazak sa vlasti, kao i da ga treba podržati u borbi protiv DAEŠ-a. Ovo je Trampu dobar potez da skrene pažnju sa istraga koje se u Americi vode protiv njega i njegovog okruženja, ali bilo je indicija da se nešto sprema. Osim toga, on je posle hemijskog napada rekao da je pređena crvena linija – kaže Lazanski.

On ipak ukazuje da je u pitanju ograničeni napad, da je gađan samo aerodrom sa kojeg je navodno sirijska armija izvršila hemijski napad. Od 59 krstarećih raketa navodno su 23 stigle na cilj, a ostale su oborene.

Kada je reč o potezima Rusije, Lazanski smatra da Moskva nije htela da rizikuje kako ne bi došlo do daljeg proširenja konflikta i zaoštravanja.

(Dnevne.rs/telegraf.rs/Izvor.Sputnjik)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]