Pogledajte ko je: Uhvaćen snajperista sa Petrovaradina! (VIDEO)

Atentat na gradonačelnika
Snajperista (30) koji već punih osam dana teroriše žitelje Petrovaradina i puca na njih uhvaćen je jutros u akciji novosadske kriminalističke policije, saznaje ekskluzivno Kurir.

Kako Kurir saznaje radi se o Milošu Mariću (30) iz Petrovaradina koga su koordiniranoj akciji uhapsili inspektori novosadske kriminalističke policije uz pomoć Žandarmerije. Kuću u kojoj živi „snajperista“ i policija i žandarmerija i dalje drže pod opsadom jer je u toku uviđaj.

[adsenseyu4]

Zanimljivo je i da privedeni muškarac živi nedaleko od kuće porodice Maksić koja je poslednja bila meta napada snajperiste.

Podsetimo da je kuća Maksića u ulici Bukovački put 3 pogođena je sa čak 11 hitaca, a meci su uleteli i u dnevnu sobu i pogodili televizor!

– Vraćao sam se kući s rekreacije kad me nazvala žena i kratko rekla: „Pobiše nas, dolazi brzo““ – ispričao je juče za Kurir, kroz suze, Borislav Maksić.

[adsenseyu1]

Dok nije stigao, po glavi mu se svašta motalo. Onda je ispred kuće zatekao, kako kaže, više od 100 policajaca! Uleteo je u kuću da vidi dete i ženu.

Kako Kurir nezvanično saznaje prilikom privođenja snajperiste s Petrovaradina njegovoj supruzi je pozlilo zbog čega su intervenisali i lekari Hitne pomoći koji su bili prisutni pored kuće u kojoj živi snajperista.

Podsetimo na području Petrovaradina, na izlazu u pravcu mesta Bukovac u ulici Krajiškoj od prošlog četvrtka nekoliko kuća je u noćnim satima oštećeno pucnjem iz vatrenog oružja.

Tom prilikom oštećene su fasade i prozori na nekoliko kuća na Bukovačkom putu, odnosno u Krajiškoj ulici, i na njima se jasno vide tragovi metaka.

U pohodu tajanstvenog snajperiste oštećeno je do sada pet kuća i dva automobila, dok samo pukom srećom povređenih nije bilo.

Policajci već nekoliko dana intenzivno pretraživali brdoviti teren u potrazi za novim dokazima koji će ih dovesti do napadača.

Policije je najviše bilo u dvorištu napuštene stare ciglane.

(Kurir, foto: Slađana Stojanović)