POGLEDAJTE KAKO JE KAPETAN DRAGAN PRIMIO ODLUKU SUDA: Momenat kada izriču kaznu od 15 godina zatvora (VIDEO)

sud

Foto: Printskrin/Youtube/Index.hr Portal

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan (62), osuđen je danas u splitskom Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina, javili su hrvatski mediji

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice – zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

U završnim rečima kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

[adsenseyu5]

Inače, hrvatski mediji za kapetana Dragana kažu da je bio prvi komandant srpskih paravojnih snaga Knindže. Nakon rata otišao je u Australiju gde je kasnije uhapšen i izručen Hrvatskoj koja ga je potraživala zbog ratnih zločina.

Vasiljković je sumnjičen i da je kao komandant jedinice za posebne namene u julu 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada i zauzimanja glinske policijske stanice, prigradskog naselja Jukinca te sela Gornjeg i Donjeg Viduševca.

Crtež male Jane otkriva STRAŠNU TAJNU: Evo šta je nacrtala u VRTIĆU, nekoliko dana posle ubistva (INFO)

Sud u Hagu je Vasiljkovića počeo da istražuje 2005. godine, ali je istraga prekinuta jer je određen rok do kojeg sud mora prestati s radom pa nije više bilo vremena da on bude istražen i osuđen.

U pritvoru u Australiji Vasiljković je bio od 2006. do 2009. godine.

U septembru 2009. Federalni sud je uvažio žalbu Vasiljkovićevih advokata koji su se žalili da njihov klijent u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje i naredio da se Kapetan Dragan pusti na slobodu. Australijska vlada je uložila žalbu Vrhovnom sudu u martu 2010. kojom je poništena odluka Federalnog suda .

[adsenseyu1]

Kapetan Dragan je onda pobegao. U begu je bio 43 dana, a uhapšen je u Novom Južnom Velsu. Vasiljković je kupio jahtu u kojoj je živeo i u kojoj je navodno planirao da pobegne iz zemlje.

U novembu 2012. godine australijska vlada i tadašnja premijerka odobrili su izručenje Vasiljkovića Hrvatskoj. On se na tu presudu žalio, ali mu je žalba odbijena 12. decembra 2014. na Federalnom sudu.

NARODNI OBIČAJI NA KRSTOVDAN: Sutra čim ustanete POGLEDAJTE KROZ PROZOR- to će va ODREDITI celu godinu!

U maju 2015. godine žalbu mu je odbacio i Vrhovni sud. Nakon toga više nije bilo prepreke da se Vasiljković izruči hrvatskim vlastima.

Pogledajte trenutak izricanja presude kapetanu Draganu:

„MAJKA ME SE ODREKLA I IZBACILA IZ KUĆE“: Sin Snežane Đurišić otkrio kada je sve počelo i u kakvim je odnosima sa pevačicom (FOTO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]

5 Comments on "POGLEDAJTE KAKO JE KAPETAN DRAGAN PRIMIO ODLUKU SUDA: Momenat kada izriču kaznu od 15 godina zatvora (VIDEO)"

  1. on nikoga nije ubio , za razliku od vas gdje ste mladim vojnicima jna- iz c. gore kidali uši , noseve , vadili oči, zlikovci. i kada u nikšiću posle 7- 8 god. iz lore dođoše kosti mučenika , niko od zvanične vlasti ne dođe da se pokloni mučenicima. sve to ima da se vrati i ustašama i vlastodršcima . ovi vojnici nijesu ništa loše uradili zloglasnim ustašama. a jednoga dana sve ima da se vrati njihovim potomcima.

  2. Svi su oni ustase, a Srbi su naivan narod, koga tamane u svim vremenima i na sve nacine, samo zato sto su zadrzali svoju pravoslavnu veru.

  3. Mi smo cvecke u picku materinu

  4. Zar je posteno da generali koji su komandovali oluju ili Naser Oric budu neosudjeni a on dobije 15 godina? Nismo cvecke ali smo u poredjenju sa njima andjeli. Sram da te bude za ovakav komentar. Gdje ce ti dusa? i sad cees naravno cutati kao nekakva pickica i neces odgovoriti na moja pitanja. I posle ces se pitati zasto ima puno obolelih od raka u tvojoj familiji? reci ces mozda i “Sta sam ja Bogu skrivio”? Ovaj komentr je dovoljan za sve krivice ovog svijeta

  5. Sramota je sto nasa drzava ni jednim gestom nije reagovala na sudjenje kapetanu DRAGANU. ZAHVALJJUÍ OPRAVO NJEMU, DEO SRBA JE U kRAJINI IZBEGAO GENOCID.

Comments are closed.