Pogledajte kako izgleda Islamska država posle „posete“ ruskih bombardera (VIDEO)

eksplozija

Foto: printskrin

Američka globalna tv mreža SiEnEn je javila da je Pentagon saopštio da je ruska aviacija izvršila prvi udar napavši grad Homs u Siriji, a druge nezvanične informacije govore da je to grad Talbisah koji se nalazi u blizini Homsa.

Boraca Islamske države u gradu Homsu nema, a napade nije izvršila sirijska avijacija, nego ruska, rekao je zvaničnik Pentagona za SiEnEn.

Barbara Star, korespondent SiEnEn-a iz Pentagona, rekla je da u gradu Homsu nema snaga Islamske države, nego da tamo deluju snage opozicije Bašaru el-Asadu.

Agencija RIA Novosti je objavila informaciju da je kabinet sirijskog predsednika Bašara el-Asada za agenciju Frans Pres potvrdio da je Rusija dostavila borbene avione Siriji.

[adsenseyu1]

Ministarstvo odbrane RF je potvrdilo naknadno da je ruska avijacija, u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandata armije RF, Vladimira Putina, otpočela vazdušne operacije uništavanja Islamske države u Siriji.

Pravda objavljuje snimke jedne sirijske televizije koji kruže internetom kao snimci posle udara ruske avijacije. Reč je o gradu Talbisah u blizini Homsa. Koliko su relevantni ne znamo, ali pogledajte:

https://youtu.be/9aFAtRnXqEo

(pravda)

[adsenseyu1]