POGLEDAJTE ISTORIJSKO PONIŽENJE U SRED ALBANIJE! Košarkašice Srbije u Draču pobedile Albanke sa 105 razlike! (VIDEO)

slavlje

Foto: AP/Tanjug

Košarkašice Srbije su u Albaniji stigle do druge pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to do jedne od ubedljivijih ikada! Albanija je ponižena na domaćem terenu, rezultatom 139:34!

Za samo 20 minuta košarke izabranice Marine Maljković ubacile su čak 74 poena!

U prvom kvartalu Srpkinje su u Draču postigle 36 poena, a u drugom čak 38. Albanske košarkašice nisu znale šta ih je snašli, u drugoj deonici imale su samo osam poena te je samo u tom periodu igre Srbija napravila prednost od čak 30 razlike!

Najraspoloženija bila je Nikolina Milić sa 14 poena u prvom poluvremenu, dok je Nevena Jovanović ubacila deset.

Ništa bolja slika za Albanke ni u nastavku. Verovatno najlošija igra u istoriji ženskog nacionalnog tima Albanije usledila je u trećem kvartala u kom su domaće košarkašice postigle samo četiri poena.

Činilo se da će tako biti i u četvrtom periodu pošto su dugo na brojki od četiri poena bile izabranice Mirze Alibegaj, ali su uspele da poprave saldo.Najraspoloženija u sastavu srpskog tima bila je Nikolina Milić sa 24 poena, Jovana Nogić je ubacila 20, Nevena Jovanović je imala 16, a po 12 postigle su Milica Popović i Maja Škorić.

Maja Miljković je imala 11, a jedan manje Saša Čađo. Ukupno je sedam košarkašica Srbije imalo dvocifren učinak. Da na drugoj strani nije bilo Enksi Ksanak koja je ubacila 13 poena, pobeda bi bila sa još većom razlikom.

   

(Dnevne.rs /Izvor:  Petar Lazić, Blic)