POGINUO U PLIĆAKU: Jezivi detalji smrti BEOGRADSKOG RONIOCA u Dubrovniku

ronilac

Foto: Fejsbuk/Vlakdislav Litavski

Nakon silovitog udarca talasa udario glavom o stenu u plićaku

Vladislav Litavski (47) iz Beograda, instruktor ronjenja i član „Padi ronilačke asocijacije”, poginuo je u nedelju na plaži hotela “Palas” u Dubrovniku.

 

[adsenseyu5]

Prvi rezultati uviđaja ukazuju, kako je saopštila policija, da ne postoji sumnja u nasilnu smrt, dok će tačan uzrok smrti utvrditi obdukcija.

Ronioc iz „Blu planet” ronilačkog centra u Dubrovniku koji je učestvovao u spasavanju našeg ronioca, kaže da je Vladislav u plićaku izgubio ravnotežu zbog jakog talasa i glavom udario u stenu.

– Vladislav je predvodio tročlanu grupu, u kojoj su bili njegova devojka i drug sa svojom devojkom. Došli su automobilom beogradskih tablica. Poznavao je teren, jer je i ranije ronio u Dubrovniku. Bio je iskusan i dobro osposobljen. Doneli su svoju opremu i odlučili su da rone samostalno, uz obalu pored hotela. Ronili su oko sat vremena, na dubini od oko 10 metara.

– Međutim, Vladislav je prilikom izlaska iz mora zbog talasa izgubio balans i glavom udario u stenu. Kada je izronio, boce su mu bile na leđima, ali van vode. Digao se na noge u nameri da izađe napolje, ali je tada naišao jak talas i silovito ga odbacio. Pogrešio je što je izlazio u plićaku, jer je imao merdevine, kojima je sišao u more – tvrdi ronilac iz „Blu planeta” za Alo, koji je insistirao na anonimnosti, navodeći da su mu odmah pritrčali upomoć.

– Bio je bez svesti kada smo ga kolege i ja izvukli iz mora. Pokušali smo reanimaciju, ali nije vredelo. Hitna pomoć je brzo stigla, ali mu, nažalost, nije bilo pomoći. Pretpostavlja se da je potiljkom udario o stenu i da je to bilo kobno – rekao je za Alo Dubrovčanin.

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]