PODMUKLI PLAN HAŠIMA TAČIJA: Evo šta je obećao Izraelu ako PRIZNAJU KOSOVO

Kosovo

Foto: AP Photo, Visar Kryeziu

Izraelski list Džeruzalem post (JP) preneo je da je tzv. kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u “zamenu” za izraelsko priznavanje Kosova.  U vesti, koju su preneli i drugi izraelski mediji, Džeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu televiziji “Vizion Plus” u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

– Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu – rekao je Tači.

Navodi se da je on dodao, u vezi s odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, da “Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa.

Na žalost, bolest je bila jača od njega: Dragan Jovanović se povlači iz glume! (INFO)

– Odnosi Republike Kosova sa SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova – tvrdi Tači.

Na sajtu albanske televizije “Vizion Plus” može se pročitati deo intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u emisiji “Real story”, u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Prešava, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da severni deo Kosova bude deo Srbije.

ISPOVEST DEČAKA (13) KOGA VRŠNJACI MALTRETIRAJU U ŠKOLI: Vređaju mi mamu, tatu, babu, dedu, da nemam skupe patike…

Deo koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)