PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ĐORĐA LACKOVIĆA ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH TELESNIH POVREDA SVOJOJ DEVOJCI: Evo koliko može biti u zatvoru

batine

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. juna podiglo optužnicu protiv Đorđa Lackovića (24) zbog krivičnog dela nasilje u porodici, potvrđeno je za Telegraf.rs. Posle sprovedene istrage Tužilaštvo Lackovića tereti za teške telesne povrede koje je naneo svojoj devojci Ivani Filipović(22), koju je pretukao 12. marta ove  godine.

Za ovo krivično delo, prema članu 194. Krivičnog zakonika zaprećena je zatvorska kazna od dve do deset godina.

Tužilaštvo je takođe tražilo produženje pritvora o čemu će odlučiti sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.

– Čeka se zakazivanje glavnog pretresa u Osnovnom sudu, navodi se u odgovoru Tužilaštva. Đorđe Lacković je uhapšen 14. marta. Njemu je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli. Prošle nedelje mu je produžen pritvor za još 30 dana – rečeno je Telegrafu.

“ZABRANILA BIH IM ULAZAK U GRČKU ZBOG OVOG” Žena objavila fotografiju terase posle srpskih turista (FOTO)

– Tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, dana 10.06.2019. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Lacković Đorđa zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i da je Tužilaštvo, u smislu člana 211. Zakonika o krivičnom postupku, tražilo produženje pritvora imenovanom, a koji se u pritvoru nalazi po Rešenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu broj KPP 213/19 od 14.03.2019. godine, te da se čeka zakazivanje glavnog pretresa od strane tog suda – piše u odgovoru Tužilaštva koji nam je dostavljen.

“ZBOG LJUBOMORE” JE PEKAO DEVOJKU PEGLOM I UBADAO JE NOŽEM

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebacena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirugije.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

PODLEGAO POVREDAMA: Preminuo Dragoslav koji je pucao u bivšu ženu, pa sebi u glavu

Lackoviću je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli. Prošle nedelje mu je produžen pritvor za još 30 dana.

bazen

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / FACEBOOK

“NISAM HTEO TAKO DA JE PREBIJEM”

Đorđe se pred tužiocem branio da “nije hteo da je toliko prebije“.

– Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam hteo da ode tako daleko – pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu

         

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)