POD HRVATSKOM ZASTAVOM PROTERANO JE 200.000 SRBA: ”I dalje ćemo je pljuvati, gaziti i paliti”

Šešelj

Foto: printscreeen/youtube

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, ocenio je danas da policija nema nikakvog osnova da zabrani najavljeni miting radikala, 6. maja u Hrtkovcima, i dodao da je skup uredno prijavljen i da će biti održan.

„Skup je uredno prijavljen, imaćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup – đurđevdanski radikalski uranak. Kao što je miran skup bio i 1992. godine, jer ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, na pitanje kako komentariše zahteve da se zabrani skup koji je zakazan na 26. godišnjicu mitinga, mitinga nakon kojeg je usledilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za šta je on osuđen na deset godina zatvora u Hagu.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da mu nakon te presude oduzmu mandat u republičkom parlamentu, Šešelj je rekao da ne vidi razlog za to, s obzirom da je on tu kaznu već odslužio, i da se to na njega ne odnosi.

On je rekao da ostaje da se vidi da li će protiv njega biti vođen postupak za gaženje hrvatske zastave ispred Skupštine Srbije i vređanje hrvatske delegacije, zbog kojih je i prekinuta njihova zvanična poseta, ali da on veruje da sve srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su uradili on i Filip Stojanović iz Srpske radikalne stranke.

Šešelj je novinarima detaljno opisao tok incidenta rekavši da je pokušao da iscepa zastavu ispred Skupštine Srbije, ali da mu to nije uspelo, pa je onda bacio zastavu na zemlju i temeljno je izgazio.

POGLEDAJTE OVAJ URLIK PREOKRETA: Ovo kod Đokovića nismo videli više od godinu dana! (VIDEO)

Lider Srpske radikalne stranke je bio iznenađen pitanjima koja su dovodila pod sumnju da li se to zaista dogodilo, i kao potencijalne svedoke naveo pet ili šest radnika obezbeđenja koji su pokušali da ga spreče, zatim članove hrvatske delegacije koji su morali da čuju njegove uvrede, a takođe je novinare uputio da od policije zatraže snimak sigurnosne kamere.

„Pet-šest stražara je reagovalo. Videli su, otimali su zastavu iz naših ruku, rvali se sa nama. Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili? Bilo bi izvanredno da smo izmislili, a budale nasele, ali nismo. Zašto su se onda vratili u Zagreb? Samo zbog našeg saopštenja? Neverovatno mi je da sumnjate da se to desilo, ali efekat je solidan, sve i da nije bilo ništa“, rekao je Šešelj.

On je dodao da je iznenađen što se nakon njegovog postupka „digla kuka i motika“ i što su reagovali i predsednik, i premijer, i predsednica Skupštine.

„Kaže predsednik da se ne može izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može! Jer je pod tom zastavom sprovedena agresija na Republiku Srpsku Krajinu i proterano je 200.000 Srba, a ko zna koliko ih je pobijeno. I toj zastavi se ne može odavati poštovanje. Zato ćemo je i dalje pljuvati, gaziti i paliti jer je to zastava hrvatske ustaške države“, rekao je Šešelj.

Vučić

Foto: Fonet/AP

Šešelj je takođe negirao tvrdnje premijera Srbije da je taj incident poremetio dinamiku odnosa Srbije i Hrvatske, i ocenio da ti odnosi odavno nisu bili dinamičniji nego što su sada.

„Mi nećemo priznati hrvatsku ustašku zastavu dok traje okupacija Republike Srpske Krajine. I dabogda nam se desnica ruka osušila ako ikada zaboravimo Krajinu. Tu smo zakletvu položili na grobu Ranka Vujića, predsednika Srpske radikalne stranke za Krajinu. Ali, tu zakletvu su položili i bivši srpski radikali, koji su tada bili sa nama, i neka vode računa“, rekao je Šešelj.

DONALD TRAMP POSLEDNJIM SAOPŠTENJEM ŠOKIRAO SVET: Pre mesec dana, između naših trupa i ruske vojske, došlo je TEŠKE BORBE i to je veoma tužno! (INFO)

On je negirao da su Hrvati proterivani iz Srbije za vreme rata i dodao da je bilo slučajeva da su ljudi razmenjivali kuće i stanove sa Srbima iz Hrvatske, ali da su Hrvati tu redovno bolje prolazili.

(Dnevne.rs/Izvor: Pravda.rs)