POČINJE PAKLENA NEDELJA ZA VOZAČE: Do 14. maja SAOBRAĆAJNA POLICIJA će ovo KONTROLISATI u saobraćaju

policajac

Foto: AP /Tanjug

Saobraćajna policija će u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima od danas do 14. maja pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbija.

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sprovodi pod okriljem UN, ove godine obeležava se pod sloganom “Uspori i sačuvaj živote” i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

MUP je naveo da će Uprava saobraćajne policije u maju sprovoditi i akciju “Blic maraton”, tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja i pozvao građane da ukažu na lokacije na kojima je, po njihovoj oceni, ugrožena bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog brzine kretanja vozila.

 

[adsenseyu1]

Podatke o lokacijama građani mogu slati tokom ove nedelje na adresu [email protected]

Saobraćajna policija će tokom akcije “Blic maraton” na predloženim lokacijama meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije “presretačima”.

Kontrola brzine kretanja će se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu prekršaja.

saobraćajna

Foto: printscreen/youtube

Ukoliko vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

MUP je naveo da je tokom prethodne akcije “Blic maraton” 19. aprila radarima dokumentovano 3.127 prekršaja, piše u saopštenju.

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Beta)

 

[adsenseyu2]