POČELO JE: Mađari kroz prozor parlamenta izbacili zastavu EU (VIDEO)

parlament-madjari
Parlamentarni zastupnici mađarske nacionalističke stranke Jobbik Tamás Gaudi-Nagy i Balázs Lenhardt uzeli su dve zastave Europske unije iz mađarskog parlamenta i bacili ih kroz prozor u dvorište. javlja Hungarian Anambiance.

[adsenseyu4]

Povod ovog performansa bio je vladin zakon o sticanju vlasništva nad poljoprivrednim zemljištima u Mađarskoj od strane stranaca. Jobbikovci su taj zakon nazvali izdajničkim. Čin skidanja zastava dogodio se usred rasprave o novom zakonu kada su na red došli zastupnici Jobbika, koji u mađarskom parlamentu imaju 47 zastupnika.

gaudi_unioszaszlo1

Nakon performansa, Tamás Gaudi-Nagy izjavio je da će nakon 01.05., kada zakon stupa na snagu, mađarsko zemljište postati žrtvom stranih predatora i narkomana novca. Sva pravna sredstva kako bi se zaštitilo poljoprivredno zemljište su iscrpljena, pa će Mađari morati pronaći nove oblike otpora kako bi spriječili potpunu kolonizaciju svoje zemlje.

Jobbikovci su zastavu Europske unije proglasili “simbolom kolonijalizma”, tvrdeći da ne postoji zakon koji zahtjeva isticanje te zastave.

(udarno)

[adsenseyu1]

3 Comments on "POČELO JE: Mađari kroz prozor parlamenta izbacili zastavu EU (VIDEO)"

  1. svaka cast !!!

  2. Bravo Madjari

  3. Tako bi ti fašisti izbacili mnoge narode i nacije kroz prozor!

Comments are closed.