POČELO JE: HRVATI ZATVORILI GRANICU SA SRBIJOM, izbeglice zaustavljene na graničnim prelazima! (INFO)

migranti

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon što je u Hrvatsku ušlo 11.000 izbeglica s Bliskog istoka, vlasti su odlučile da zatvore granične prelaze sa našom zemljom

MUP Hrvatske je upravo saopštio da se od večeras zatvaraju granični prelazi na granicama sa Srbijom, objavio je hrvatski portal Jutarnji.hr.

Naime, na teritoriju Hrvatske je ušlo 11.000 izbeglica, zbog čega su vlasti odlučile da zatvore sve prelaze sa našom državom.

Saopštenje MUP Hrvatske vam prenosimo u celosti:

“PU vukovarsko-srijemska i PU osječko-baranjska po članu 195. Zakona o sigurnosti saobraćaja i članom 96. Zakona o upravnom postupku, donele su rešenje o zabrani prometa na sledećim deonicama:

* Državni put broj 46, od granične linije Republike Hrvatske s Republikom Srbijom, u dužini od 700 metara, uključujući i granični prelaz Tovarni

[adsenseyu5]

* Državni put broj 2 od granične linije RH sa RS na dužini od 300 metara, uključujući i područje graničnog prelaza Ilok.

* Lokalni put 46039 od granične linije RH sa RS na dužini od 300 metara, uključujući i područje graničnog prelaza Ilok 2.

* Županijski put broj 4199 od granične linije RH sa Rs na dužini od 300 metara, uključujući i područje graničnog prelaza Principovac.

* Lokalni put broj 46040 od granične linije RH sa Rs na dužini od 300 metara uključujući i područje graničnog prelaza Principovac 2.

* Državni put 212 od granične linije RH sa RS na dužini od 500 metara, uključujući i područje graničnog prelaza Erdut.

Ove mere primenjivane su periodično od popodnevnih sati, a trenutno su sve aktivne i na snazi do daljnjeg.”

Podsetimo, nešto ranije večeras je ministar Aleksandar Vulin upozorio Hrvatsku, ali i sve druge države koje zatvore međunarodne puteve ka Evropi, da će Srbija morati da potraži zaštitu pred međunarodnim sudom.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)