POČELE PRIPREME ZA DAN REPUBLIKE: Postrojavanje policije u Banjaluci (FOTO)

rs

Foto: RTRS

Pripadnici policije Republike Srpske i vatrogasnih jedinica počeli su u Banjaluci probu za svečani defile povodom 9. januara – Dana Republike

Pre defilea, predviđeno je okupljanje i postrojavanje učesnika na stadionu Fudblaskog kluba “Borac” odakle će se Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića uputiti do Trga Krajine, gde je predviđeno obeležavanje.

Republika Srpska nastala je 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

policija

Foto: RTRS

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske pozvali su građane da 9. januar proslave dostojanstveno i u miru, i da dođu u Banjaluku na svečano obeležavanje ovog praznika.

SRBIN U ČIKAGU PEKAO PRASE ZA BOŽIĆ U PARKU! Prišla mu je američka policajka, a onda je usledilo veliko iznenađenje

Policija preduzima pojačane mere radi bezbednosti. Građanima koji budu želeli da prate svečani defile, savetuje se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da ne nose pirotehnička sredstva i ostale opasne predmete. Na snazi je privremena zabrana rada u utorak i sredu, za nekoliko stotina ugostiteljskih i drugih objekata na području grada.

Obeležavanju će prisustvovaće premijerka Srbije Ana Brnabić kojoj će biti uručen Orden Republike Srpske na lenti. U sredu u podne je svečani defile na Trgu Krajine, a potom će uslediti svečana akademija u sportskoj dvorani “Borik”. U 16 časova u vladinom Administrativnom centru, biće organizovana svečana akademija. Saobraćaj će u sredu biti zatvoren i u širem centru grada.

rs

Foto: RTRS

Od 7.00 časova pa dok bude neophodno u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Od 10.00 časova pa nadalje, saobraćj će biti zatvoren u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, Ulici Mladena Stojanovića, u Ulici olimpijskih pobjednika, u Aleji Svetog Save, i u Ulici Vuka Karadžića.Saobraćaj će od 12 do 17 časova biti potpuno obustavljen u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Bulevarom srpske vojske.

(Dnevne.rs /Izvor: rs.tv)