PLAŠILI SE DELIJA, PREBILI IH GROBARI: Huligani iz Splita na “BAJKOVIT NAČIN” ispričali zašto su došli na DERBI

utakmica

Foto: Telegraf-rs

Četvorica Splićana, uhapšenih zbog nereda na 156. “večitom derbiju”, sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest meseci zatvora služiće u Srbiji.

Ivan Mišković osuđen je na četiri meseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić i Hrvoje Baković na po šest, dok peti Hrvat iz te ekipe Damir Tavorović nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom.

Svi će zatvorske kazne služiti u Srbiji, verovatno u Sremskoj Mitrovici, posle čega će biti deportovani, a onda svima na snagu stupa petogodišnja zabrana ulaska u našu zemlju.

Hrvatski državaljani priznali su krivicu za izazivanje nereda na sportskoj priredbi.

Oni su u Višem tužilaštvu tvrdili da su u Beograd došli “zato što ga vole” i “zato što je divan grad”. Stigli su, kako su rekli, dan pred utakmicu Partizan – Crvena zvezda, a sutradan su odlučili da odu na derbi. Niko od njih nije potvrdio da ih je neko iz Srbije angažovao da dođu.

UŽAS U VALJEVU: Pronađen leš žene u reci Gradac (INFO)

“Nismo imali karte, nije ih bilo na blagajni i kupili smo ih kod tapkaroša. Dali su nam i neke crne dukserice uz karte. Nismo hteli samo na sever jer se plašimo Zvezdinih navijača i uzeli smo karte za jug. Ušli smo u središnji deo, zapaljene su baklje, došlo je do tuče. Neko je povikao: ‘Cigani!’, i tada su počeli da nas tuku”, ispričali su Splićani, kako saznajemo, na saslušanju.

Jednom od njih navijači su uzeli ličnu kartu i, tek kada su shvatili da je reč o hrvatskim državljanima, tukli su ih još jače.

MIROSLAV LAZANSKI: U slučaju opasnosti na severu pokrajine naša vojska mogla da reaguje za tri sata

“Neko je viknuo: ‘Hrvati!’, i onda su svi nasrnuli na nas. Nismo znali gde je izlaz, izgurali su nas na stazu”, ispričali su Splićani.

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)