PLAKAO SAM I DRŽAO GA U RUKAMA, MASIRAO SRCE ALI JE BILO UZALUD: Pod Ivicinim (39) kolima je preminuo MALI ANĐEO iz Niša (FOTO)

Niš

Foto: Telegraf

Ivica Đokić (39) vozač “ford mondea” pod kojim je u četvrtak smrtno stradao sedmogodišnji Jovan Savić dok se sankao, ne može da se oporavi od proživljenog šoka. Iako je alkotestiranje pokazalo da nije bio pijan, da mu je vozilo bilo ispravno te da nema njegove krivice za tragediju, nesrećni čovek je pod lekovima za smirenje jer mu je, kako kaže, slika stradalog dečaka neprestano pred očima.

– Kretao sam se polako jer je na putu bilo snega, kada sam se popeo na uzbrdicu skoro sam zastao. Odjednom sam video decu kako se kao metak zaleću ka meni.

– Pritisnuo sam kočnicu i skrenuo skroz udesno, ali je dečak uleteo ispod kola.

– Koliko sam uspeo da vidim trenutak ranije, noge su mu bile ispružene, bio je oslonjen na naslon na zadnjoj strani sanki, i skliznuo je direktno pod auto.

– Devojčica koja je bila sa njim je zakočila nogama, pala je na zemlju, ali je odmah ustala pa sam shvatio da je nepovređena. Vrištao sam, dozivao u pomoć a niko se nije odazivao…

Foto: Telegraf

– Dete je bilo ispod auta, a ja nisam mogao sam da ga podignem. Zgrabio sam sanke, gurnuo ih ispod kola a one su se polomile, dohvatio letvu, pa trupac ….

VRATIO SE IZ NEMAČKE I OTIŠAO NA SELO: Zarađivao je odlično u inostranstvu, ali je odlučio da postane čobanin (FOTO)

– Plakao sam dok sam ga izvlačio.. Priskočila su još dvojica ljudi koji su pozvali Hitnu pomoć. Držao sam ga u rukama, davao mu veštačko disanje i masirao srce ali je sve bilo uzalud – opisuje tragediju očajni čovek.

Ono što ga još više muči što se nesreća dogodila naočigled njegove četrnaestogodišnje ćerke koju je povezao u školu.

– Ona je zvala Hitnu pomoć, kada je shvatila da je dečak mrtav, nije prestajala da vrišti. Nisam nikako mogao da izbegnem dete, možda je to bilo neminovno, možda je moralo da se desi, ali zašto baš meni, zašto da ga ja nosim na duši – kazao je Đokić.

Foto: Telegraf

Jovanovo telo danas je sa Instituta za sudsku medicinu preuzela porodica. Jovan će biti sahranjen sutra na groblju u Brzom Brodu.

DANAS MU ZAVIDE MNOGI: Ivan (22) otišao na selo, kupio 20 jarića i započeo biznis (FOTO)

Celokupnu pogrebnu opremu doniralo je Udruženje pogrebnika Srbije čiji je predsednik Ivan Stanisavljević kazao da ih je ova tragedija duboko dirnula pa su odlučili da pomognu porodici tragično stradalog deteta.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K.,Telegraf.rs)