PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU: Ovo je čestitka koju mu je uputio, a u kojoj hvali njegovu Vojsku i dela! (FOTO)

Đinđić

Foto: Fonet

Haški tribunal objavio je juče prvostepenu presudu nekadašnjem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću  po optužnici koja ga tereti za genocid nad muslimanima i druge ratne zločine i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Stav javnosti je po ovom pitanju podeljen, dok ga jedni osuđuju i slažu se sa presudom, drugi smatraju da je ovo isključivo antisrpska presuda. Stavovi političara su takođe različiti, ali i poznati.

Ono što nije poznato većem broju ljudi je da je tadašnji predsednik DS, Zoran Đinđić 28. juna 1994. godine uputio čestitku generalu Ratku Mladiću u kojoj mu čestita Dan Vojske, ali i veliča njegova dela.

[adsenseyu5]

– Poštovani g. generale,

U ime svih članova i Demokratske stranke i u moje lično ime, svim vojnicima, podoficirima, oficirima i Vama lično čestitam Dan Vojske Republike Srpske. 

Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu je primer kako jedna mala, ali narodna vojska može uspešno sačuvati državu i zaštititi narod. Bez obzira na mirovne pregovore, čiji uspeh svi želimo, nama je potrebna snažna vojska, kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat.

DETALJI ZLOČINA U PANČEVU: Biljana mu rekla da dete nije njegovo i da zarađuje malo para? Ubio je nožem i mirno sačekao policiju (INFO)

Nadam seda će srpski narod, kao i Vojska Republike Srpske već sledeći Vidovdan doćekati u miru.

S poštovanjem,

dr Zoran Đinđić

https://twitter.com/suslov_mihail/status/933337550722355201?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.espreso.rs%2Fvesti%2Fpolitika%2F201115%2Fnikad-vidjeno-pismo-zorana-djindjica-ratku-mladicu-ovo-je-cestitka-koju-mu-je-uputio-a-u-kojoj-hvali-njegovu-vojsku-i-dela-foto

Sudeći po onome što stoji u čestitki, vidi se da je Zoran Đinđić bio veliki poštovalac generala Ratka Mladića i Vojske koju je on predvodio. On se složio sa mirovnim pregovorima, ali je bio za snažnu srpsku vojsku kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:espreso.rs)

[adsenseyu2]