PAZITE SE! Evropska agencija za lekove (EMA) zatražila povlačenje ovih lekova sa srpskog tržišta

lekovi
Pacijenti koji piju “rexocef”, “alerdin”, “sinalerg”, “escontral”, “tramadol/paracetamol”, “escitalopram” i “vazidin” trebalo bi da budu na oprezu, jer je Evropska agencija za lekove (EMA) zatražila njihovo povlačenje sa tržišta.
Odluka o povlačenju spornih lekova doneta je još 23. januara zbog loše kliničke prakse koja je utvrđena u istraživanju u Indiji.
Svih sedam pomenutih lekova registrovano je u Srbiji, ali ni posle osam dana od kako je EMA uputila zahtev, zdravstvene vlasti u Srbiji nisu donele odluku o njihovom povlačenju iz prodaje.
Za razliku od Srbije, sve zemlje su odmah postupile po nalogu evropske agencije. Na sajtu domaće Agencije za lekove piše da će agencija formirati konačan spisak odobrenih lekova. Posle toga će Agencija za lekove i medicinska sredstva i ministartsvo zdravlja doneti preporuku i sprovesti odgovarajuću regulatornu meru.
[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Alo)

1 Comment on "PAZITE SE! Evropska agencija za lekove (EMA) zatražila povlačenje ovih lekova sa srpskog tržišta"

  1. Pa normalno je da tako postupe da bi svojim lekovima popunili to trziste, molim te lepo pa bas su oni zabrinuti za nase zdravlje. Smesno!!!

Comments are closed.