PARANOJA U VAŠINGTONU: Putin otima Srbiju Zapadu?!

Srbija

Foto: Tanjug/AP/Telegraf

Ambasador Rusije u Srbiji planira da još više osnaži veze Srba sa svojim narodom preko Drine

– Ruski predsednik Vladimir Putin hoće da Srbiju definitivno uzme od Zapada i baš zato je za ambasadora poslao svog najiskusnijeg diplomatu Aleksandra Bocan-Harčenka – ovo tvrdi američki analitičar Kurt Basuner, koji kaže da dolazak Bocan-Harčenka pokazuje da će Moskva još više udaljiti Beograd od evropske budućnosti.

Prema njegovim rečima, ruski ambasador planira i da dodatno osnaži veze sa Srbima preko Drine, odnosno Republikom Srpskom.

Basuner, bivši zvaničnik Kancelarije visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, koji sada radi u američkoj organizaciji Veće za demokratizaciju politike, tvrdi da Bocan-Harčenko nosi potencijalno snažne poruke regionu.

– Njegovo postavljanje navodi me na zaključak da će Moskva snažnije pritiskati Srbiju da se dodatno udalji od proklamovane evropske budućnosti, kao i da se doadtno približi Rpeublici Srpskoj, gde je Milorad Dodik danas najagilniji ruski saveznik u regionu – ističe Basuner, dodajući da postoji poseban odnos ruskog ambasadora sa Miloradom Dodikom.

JEDNO DETE JOJ PREMINULO OD SEPSE, A SAD JE IZGUBILA I ĆERKU! Višnja (34) je izvršila samoubistvo skokom sa zgrade, a reči njene majke će vas ganuti do suza