PAO BOMBAŠ: UHAPŠEN ČOVEK KOJI JE HTEO DA UBIJE VLASNIKA “KOMTREJDA”

vlasnik
Beogradski MUP pronašao Živka B. (33), koji je 23. marta 2013. godine bacio i aktivirao dve ručne bombe na kuću biznismena Veselina Jevrosimovića

BEOGRAD – Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv muškarca starog 33 godine koji se sumnjiči da je pre dve godine bacio i aktivirao dve ručne bombe na krov i u dvorište porodične kuće biznismena Veselina Jevrosimovića, vlasnika firme “Komtrejd”.

Protiv Živka B. (33) podneta je krivična prijava za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

[adsenseyu5]

Pošto je aktivirao dve bombe pričinjena je velika materijalna šteta na ulaznim vratima kuće, fasadi i na krovu. Na sreću, povređenih nije bilo.

Slučaj je tada prijavljen beogradskoj policiji koja je odmah izašla na teren, a uviđaj je izvršila kontradiverziona ekipa koja je delove eksplozivne naprave uzela radi veštačenja, prenose mediji.

Jedna bomba “kašikara” bila je bačena u dvorište, dok je druga završila na terasi kuće, a dva maskirana napadača došla su iz pravca stadiona Rajko Mitić na motoru, što su i zabeležile sigurnosne kamere.

Podsećamo, nekoliko desetina ljudi saslušano je u policiji kako bi se što pre otkrilo ko stoji iza napada na kuću Veselina Jevrosimovića.

Detaljno su ispitane komšije, prijatelji i poznanici Jevrosimovića. Međutim, oni nisu mogli mnogo da pomognu tada s obzirom na to da se napad dogodio u 4.50 sati, kad su svi spavali.

Veselinović je nakon napada izjavio da je bio šokiran i da ne zna zbog čega su mu na kuću bačene bombe jer nikome ništa ne duguje kao i da mu niko nikada nije pretio i da ne zna šta bi moglo da bude motiv napada.

Ovo je napredak MUP u rasvetljavanju starih slučajeva, s obzirom na to da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednje vreme rasvetlili četiri zločina, dva u Beogradu, jedan u Novom Sadu i jedan u Zaječaru.

[adsenseyu1]

(Kurir)