PALMA PROZVAO HARADINAJA I TAČIJA: Umesto čestitki za nezavisnost poslati pozivnice za Sud za ratne zločine

političar

Foto: Tanjug

Panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu je sve pokazala, na osnovu diskusije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika takozvanog nezavisnog Kosova Hašima Tačija, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

– Tači je izgledao kao okrivljeni koji nema nijedan argument, pa se brani ćutanjem, a odrekli su ga se i advokati, odnosno članice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, jer su svi, jednoglasno, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija tražili da Priština povuče takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine – poručio je Palma.

– Na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića “pokažite mi gde piše u Briselskom sporazumu da je obaveza Srbije da se ne protivi ulasku Kosova u institucije međunarodne zajednice” , Tači je preskočio taj odgovor ćutanjem. Iznenadilo me je što je i Johanes Han ćutao i nije se uključivao u diskusiju. Ćutanje međunarodnih zvaničnika, kao jučerašnje Johanesa Hana, se može protumačiti kao odobravanje, u ovom slučaju stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića – rekao je Marković.

LAZANSKI: Golman VK Crvena zvezda, Crnogorac, ispao je…

– Što se tiče 11. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, albanskim vođama na Kosovu, pre svega Tačiju, Haradinaju i Veseljiju, umesto čestitki, treba poslati pozivnice za Sud za ratne zločine – zaključio je on.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)