PAKLENI PLAN HARADINAJA I TAČIJA: Albanci sude HEROJIMA S KOŠARA, DIKOVIĆU I LAZAREVIĆU ZA RATNE ZLOČINE NA KOSOVU?!

Kosovo

Foto: Beta/ Armenija Zajmi Besevic

Albanci na Kosovu imaju pakleni plan, a to je da Osnovni sud u Prištini nezvanično bude sud za Srbe i da na osnovu takozvanih ratnih zločina od Srbije potražuju oko 5.000 Srba među kojima su Ljubiša Diković, ali i general Vladimir Lazarević, ali i mnogi junaci, vojnici sa Košara, saznaje Espreso.

Prema saznanjima našeg portala namera zvaničnika iz Prištine je da viđenije Srbe, ali i srpske vojnike koji su 1999. godine bili na Kosovu potražuje zbog navodnih ratnih zločina.

Da se nezvanično radi o cifri od oko 5.000 ljudi ranije je potvrdio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da bi ulazak Kosova u Interpol doveo i do povećanja broja poternica, to jest poternica protiv 5.000 Srba, učesnika u sukobu 1999.

– Ti ljudi, kako je kazao, neće znati da li mogu da putuju, i stvaraće se tenzije na dnevnom nivou i dodatni sukobi – rekao je ranije predsednik Aleksandar Vučić.

Prema rečima našeg izvora bliskog vlastima u Prištini Albanci nameravaju da na spiskove za suđenja stave i viđenije Srbe.

– Na spisku osumnjičenih sigurno će biti i Diković, Lazarević, ali i heroji s Košara. Jer je cilj da se za sve okrive Srbi i da se Specijalni sud za OVK totalno baci u zaborav pričom o srpskim zločinima – otkriva naš izvor.

OVO JE BRAČNI PAR KOJI JE POGINUO U NEMAČKOJ: Krenuli da traže stan, pokosio ih policijski auto

Ono što posebno zabrinjava Srbe na Kosovu, ali i u Srbiji je činjenica da će Euleks povući svoje sudije i da će tim sudovima vedriti i oblačiti Albanci.

I Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak da ne očekuje da će se kosovski sudovi, koji su od Euleksa preuzeli slučajeve ratnih zločina, na ozbiljan način baviti tim poslom.

VOZAČI, OPET LOŠE VESTI: Poskupljuje gorivo u Srbiji, cene veće zbog američkih sankcija Venecueli (INFO)

Ostaje da se vidi…

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)