PACOLI POSLAO “PISMO DOBRE VOLJE” VUČIĆU: Pažljivo pročitajte šta mu je NAJBOGATIJI ALBANAC poručio

Vučić

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL / Fejsbuk

Zamenik premijera samoproglašene države Kosovo, Bedžet Pacoli, uputio je sinoć otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna nezavisnost Kosova.

Pismo je usledilo nakon sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji.

Pacoli u pismu objavljenom na Fejsbuku tvrdi da Vučić takvim sastancima sa grupom Srba sa Kosova, i porukama koje šalje, pokušava da izbegne priznanje takozvane kosovske nezavisnosti, prenosi Klan Kosova.

U veoma opširnom pismu srpskom predsedniku, koje naziva “pismom dobre volje”, Pacoli tvrdi da Vučić ima pogrešan pristup istoriji, te da je Kosovo država koja počiova na slobodi, demokratiji i blagostanju.

Pacoli tvrdi i da Srbi na Kosovu žive u bezbednom okruženju i u skladu sa pravnim i institucionalnim poretkom.

Negiranje, kako kaže, te činjenice za Pacolija je greh.

Suspendovaćemo takse pod jednim uslovom!

Smatra i da je vreme da, kako navodi, “Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja”.

Pacoli govoreći o nastavku dijaloga kaže da je “sveobuhvatni sporazum prekretnica ka trajnom i sveobuhvatnom miru”.

Tvrdi i da će zahvaljujući formiranju tzv. Kosovske vojske, utelotvorene u vrednostima NATO, Srbija biti okružena mirom i stabilnošću, s obzirom na to da će biti okruženama “zemljama članicama ove organizacije”.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)

1 Comment on "PACOLI POSLAO “PISMO DOBRE VOLJE” VUČIĆU: Pažljivo pročitajte šta mu je NAJBOGATIJI ALBANAC poručio"

  1. Srbija na pesmu “Evrovizije” u Izraelu treba da pošalje Aleksandra Vučića. Taj već mesecima peva li nam, peva žalopojke o Kosovu… Umesto festivala izmislio je putujući (lutajući) karavan “Budućnost Srbije”. Ako pesma postigne budućnost kako kaže ime karavana, obrali smo bostan, al’ zelenog. Pesmu će početi da pevaju i penzioneri o “penzijama no ikada većim “? Biće budućnost, samo da ne bude kao sadašnjosti koju krejira aktuelna vlast.

Comments are closed.