PACOLI OPTUŽUJE TAČIJA: Predsednik privremenih kosovskih institucija ugrozio bezbednost Kosova

hapšenje

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic, Tanjug/AP

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli, optužio je predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Rahim Pacoli je za portal Arbreh.info, bizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovci Marka Ðurića.

Prema pisanju portala arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Ðurić.

Štaviše, sumnja se da je predsednik Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

PRVI ČOVEK BELORUSIJE POMAŽE SRBIJI KAD JE NAJPOTREBNIJE: Hitno šaljem raketni sistem S-300 (INFO)

Taj potez izazvao je reakcije premijera Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadri Veseljija i drugih političkih predstavnika u Prištini, koji su rekli da o ovoj akciji nisu bili obavešteni.

PREDSEDNIK TURSKE ERDOGAN: Hladnokrvna reakcija Srbije!

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra Flamura Sefaja i šef KIA, Dritona Gashija.

Alijansa za novo Kosovo i njen lider Bežet Pacoli protive se Haradinajevoj odluci da smeni ministra Sefaja jer je, kako navodi, šef te stranke, Sefaj je postupao po Tačijevom naređenju.

SRBI KAO META: Haradinajevi naoružani spavači OVK samo čekaju mig…

GazetaExpres konstatuje da tek što je Hradinaj smenio Sefaja, Alijansa za novo Kosovo otkriva ko je naredio hapšenje i deportaciju šest turskih građana, menadžera i profesora škole “Mehmet Akif” College, čije, kako se navodi, glave zahteva turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

HARADINAJEVA MILJENICA: Poslednji status batinašice ROSU pre nego što je krenula na Đurića (FOTO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: tanjug)