OVO SU USLOVI: Šešelj izjavio je da je spreman da se pomiri i sarađuje sa Nikolićem i Vučićem

bivsi-radikali

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je spreman da se pomiri i sarađuje sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ako u vođenju politike stanu na pozicije na kojima se sada nalazi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Šešelj kaže da Vučić i Nikolić treba da se odreknu EU, suprotstave “mešetarenju zapadnih sila”, krenu u što čvršću integraciju sa Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju sa ovom zemljom, Kazahstanom, i Belorusijom, ali i Odbor za kolektivnu bezbednost.

Govoreći o odnosu sa predsednikom Republike Srpske, Šešelj je rekao da je Dodik danas najistaknutiji borac za njenu odbranu.

– On Republiku Srpsku brani uporno, ponekad daje izjave koje su oštrije čak i od onih koje bih ja davao i danas vodi izrazito prorusku politiku. To su naši motivi zašto ga podržavamo da ponovo formira vladu – rekao je Šešelj za “Pres Republika Srpska”.

Prema njegovom mišljenju, za Republiku Srpsku bi bilo idealno da SNSD i SDS naprave koaliciju i formiraju vladu, odnosno da se ujedine snažna patriotska opcija, kakva je Dodikova stranka danas i tradicionalna patriotska opcija koja ima velike zasluge u formiranju Repubike Srpske, kakva je SDS.

– Ako bi bila formirana takva koalicija, onda bi isplivali oni koje je Zapad instrumentalizovao, zato što bi se oni tome suprotstavili i bili prepoznati u javnosti – rekao je Šešelj.

[adsenseyu4]

On je upozorio na pogubnost sadašnje podele između SNSD-a i SDS-a po Republiku Srpsku, navodeći da “radikali drže Dodikovu stranu”.

– SRS sada pripada većini koja podržava Dodikovu vladu, ali bismo još radije podržali veliku nacionalnu koaliciju, ne tražeći za sebe nikakve privilegije i zaista bismo to uradili iz najiskrenijih namera da pomognemo Srpskoj – poručio je Šešelj.

Komentarišući međusobne optužbe SNSD-a i SDS-a o saradnji sa Hrvatima i Bošnjacima, Šešelj je rekao da bi u principu uvek radije sarađivao sa Bošnjacima, ali da je u konkretnim okolnostima interes Republike Srpske da se pomogne Hrvatima da formiraju svoj entitet u BiH.

– Međutim, po svemu sudeći, hrvatski predstavnici neće biti korektni, već ima takvih nagoveštaja. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović će izgleda u koaliciju sa SDA i SDS-om na nivou BiH, što je Dodik na vreme trebalo da ima u vidu – smatra Šešelj.

Kada je reč o budućnost BiH, lider radikala smatra da će se ta zemlja raspasti čim je napuste stranci.

– Najbolja opcija bi bila da se cela BiH priključi Srbiji i to je ona opcija koju je Alija Izetbegović svojevremeno propustio 1991. godine. Druga je opcija da se Repubika Srpska pripoji Srbiji, a da Federacija BiH ostane kao posebna država ili da se pripoji Hrvatskoj – rekao je Šešelj.

(agencije)

[adsenseyu1]

1 Comment on "OVO SU USLOVI: Šešelj izjavio je da je spreman da se pomiri i sarađuje sa Nikolićem i Vučićem"

  1. Konačno !!!???

Comments are closed.