OVO JE KRAJ? Velika Britanija je izašla iz Evropske unije, premijer dao ostavku! (FOTO)

referendum

Foto: printskrin

Britanci rekli ZBOGOM Evropskoj uniji!

POSLE 43 GODINE U EVROPSKOJ UNIJI, VELIKA BRITANIJA JE IZGLASALA IZLAZAK! Čak  46.499.537 Britanaca glasalo je juče na referendumu za izlazak iz Evropske unije ili ostanak u njoj, iz 382 britanske oblasti, a birališta su zatvorena u 22 sata. U 7 sati ujutru rezultati su sledeći -16.835.512 glasača je tražilo izlazak iz EU, a 15.962.093 glssača je bilo za ostanak u EU.

[adsenseyu6] –Lider UKIP Najdžel Faraž je i pre brojanja svih glasova proglasio pobedu i rekao da je 23. jun britanski Dan nezavisnosti.9:30 KAMERON PODNEO OSTAVKU: Potpuno je poražen – Dejvid Kameron je podneo ostavku, kako je i očekivano, budući da je glasanjem za izlazak iz EU njegova struja poražena. Svetski mediji se podsećaju kako Kameron nikada nije bio za Bregzit, ali je pod pritiscima obećao referendum. Iako se zalagao za ostanak u EU, on je u svojoj vladi dozvoljavao kampanju koja se tome protivi.

9:00 DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG OVOG SNIMKA – Na njemu se vide dve radnice na glasanju, u žutim uniformama, koje sede za stolom i u jednom trenutku pomeraju ruku po stolu kao da nešto brišu. Britanci veruju da je glasanje NAMEŠTENO.

8:45 Uglavnom su svi izdavači imali specijalno izdanje povodom referenduma, a na naslovnim stranama “Dejli mejla” i “Tajmsa” se može videti Nigel Farage, vođa Stranke nezavisnosti Velike Britanije, kako slavi odluku građana. Pogledajte ovde naslovne strane

8:15 “ENGLESKA ODLUČILA DA IDE TEŽIM PUTEM”: Pregovori oko izlaska iz EU počinju uskoro!

7:30 DA LI SE RASPADA EVROPSKA UNIJA: I Francuska i Holandija hoće referendum!

7:00 IRCI BI DA SE OTCEPE OD VELIKE BRITANIJE  – Nacionalni predsedavajući Sinn Feina Deklan Kerni rekao je da je britanska vlada izgubila mandat da zastupa Severnu Irsku u EU.

6:39 OČEKUJE SE OSTAVKA PREMIJERA KAMERONA posle jasnog stava Velike Britanije da želi izlaz iz EU

6:10 ŠKOTSKA JE REKLA DA EVROPSKOJ UNIJI – Veći deo Škotske je za ostanak u EU, odnos je čak 62% prema 38%, ali to neće promeniti odluku VB da izađe iz EUpapers7

5:30 BBC objavio: VELIKA BRITANIJA NAPUŠTA EVROPSKU UNIJU!

Prema podacima kojima raspolažu BBC i CNN, Velika Britanija izlazi iz Evropske unije! Čak 13.933.373 glasalo je da napusti Uniju, a za ostanak je 12.994.646 građana Velike Britanije. Prve posledice ovakvih rezultata vide se na funti, koja vrtoglavo pada, i uskoro može da dosegne istorijski minimum. Funta preko noći može dovesti do nove ekonomske krize.

5:00 KO JE KAKO GLASAO:

– Indirektno bi njihovo istupanje iz unije psihološki uticalo na pad vrednosti evra, investitori bi bili suzdržani i u stand-by fazi dok se ne završi ceo proces istupanja, skočio bi dolar, a zbog toga bi poskupeli energenti. To bi bio početni šok koji bi se odrazio i na celokupno finanijsko tržište, kod nas bi skočile akcije.

[adsenseyu1]

Obveznice ne bi patile jer su i dalje prijemčivije nego one u evrozoni – objašnjava saradnik instituta za tržišna istraživanja IZIT Saša Đogović

Foto: Tanjug/AP

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)