OVAKO JE ŠERON STOUN ZAČEPILA USTA AMERIKANCIMA PRIČOM O SRBIMA I KOSOVU: „Odrasla sam na srpskoj …“ (INFO)

glumica

Foto: Tanjug

Šeron Ivon Stoun je rođena 10. marta 1958. godine u Midvilu (Pensilvanija)

Njena majka Doroti je bila čistačica, a otac Džozef radnik. Cilj njene majke je bilo da njena deca budu intelektualci, a ne radnici. Šeron ima dva brata, Majkla i Patrika i sestru Keli. Majkl je glumac.

Prvu ulogu je dobila 1980. godine u filimu Vudija Alena „Stardast Memoris“. Najveći je uspeh postigla u filmu „Niske strasti“ 1992. godine. Nominovana je za Oskar 1994. godine za ulogu u filmu „Kasino“.

[adsenseyu5]

Pre nekoliko godina, u jednom intervjuu, poznata holivudska glumica opisala je svoj život i odrastanje uz prijatelje Srbe.

„Moji najdraži prijatelji, od detinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra.

https://www.dnevne.rs/magazin/da-li-mozete-da-pogodite-ko-je-ovaj-poznati-politicar-sa-zvezdaske-fotke-iz-1989-video-foto

Rođena sam u Midvilu, malom mestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije. Roditelji su nam radili zajedno u obližnjoj fabrici, a mi smo se družili neprestano.

Teta Milunka je često pravila hleb od kukuruznog brašna i uvek je nama slala polovinu. Sve sa njima smo delili, kao da smo bili jedna porodica. Sećam se da da sam kod njih često večerala taj kukuruzni hleb udrobljen u mleku. To je tako lepo, i taj ukus nikada neću zaboraviti.

[adsenseyu1]

Voleli smo se, pomagali, delili probleme i siromaštvo. Oni su nam bili do koske privrženi, gostoljubivi, puni razumevanja, plemeniti. U svemu smo se pomagali.

Sećam se da se moj otac otrovao i pao na poslu, prvi je dotrčao da mu pomogne čika Milorad i nije čekao hitnu pomoć nego ga je odneo do obližnje bolnice.

OTIŠAO U NEMAČKU U POTRAGU ZA BOLJIM ŽIVOTOM: Marko se brzo vratio nazad, a ovo su njegovi razlozi!

Imala sam problema u školi, ne zato što sam bila loš đak, naprotiv, bila sam najbolja, pa su me druga deca mrzela i nazivala bubalicom. Milica i Dušan, i moj brat, štitili su me i pomagali u svemu. Zajedno smo učili, pravili planove za budućnost.

Onda su me zbog visokog stepena inteligencije 154, u 15. godini, prebacili iz škole Seger na univerzitet Edinboro. Meni najdraže osobe bile su fizički udaljene, ali blizu meni u svemu.

[adsenseyu5]

Kada sam se zadevojčila, i kada su neki momci počeli da mi se udvaraju, a ja sam ih nadmeno odbijala, mnogi su želeli da mi se osvete. Neki su se dogovarali da me grupno presretnu i siluju. Zbog toga su me Dušan i Majkl stalno pratili.

Milica me je nagovorila da se prijavim na takmičenje za mis. Tako je počela moja karijera zbog koje sam se preselila u Njujork. Oni su nastavili i dalje da me podržavaju, savetuju i vole do neba. Do dan-danas delimo sve tajne, sve radosti i nevolje.

ISPOVEST LEPE BRENE: Istina o mom braku i razvodu!

Milica i Dušan su mnogo pomogli da se moj brat izvuče iz pakla droge, zbog toga im se posebno zahvaljujem.

Naš odnos je bio više od igre, prerastao je u trajnu vrednost, u prijateljstvo za sva vremena. Zahvaljujući toj relaciji, stekla sam snagu, moć, samouverenost, samostalnost…

Tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je poreklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju.

U 12 REKAO DA, U 6 TRAŽIO RAZVOD: U podne smo se venčali, a onda je ona izašla sa svadbe… Pošao sam da je tražim, prišao kolima i onda NEVERICA!

Za vrijeme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena.

Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak.“

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: intermagazin /Sedmica / WELT)

[adsenseyu2]

2 Comments on "OVAKO JE ŠERON STOUN ZAČEPILA USTA AMERIKANCIMA PRIČOM O SRBIMA I KOSOVU: „Odrasla sam na srpskoj …“ (INFO)"

  1. Dir Sheroun Stoun,
    Thank you for supor and best wishes. We all love you. God bles you and all your family. We in Serbia smo your famili. Love Love Love.

  2. Hvala Seroun..

Comments are closed.