OTVORIĆEMO POGLAVLJA, KINEZI DOLAZE U SRBIJU: Šta Vučić kaže o napadima na DRŽAVU, i kakvu poruku salje Srbima

emisija

Foto: PrintskrinRTS

Predsednik Vlade Srbije otvoreno govori o rezultatima posete Pekingu, o “tajkunsko-medijskim” napadima na njega i Vladu kao i o tome ko to želi da destabilizuje državu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu na RTS-u nakon povratka iz Kine otvoreno govori o rezultatima posete Pekingu, o “tajkunsko-medijskim” napadima na njega i Vladu, o mogućnosti raspisivanja vanrednih izbora, kao i o tome ko to želi da destabilizuje državu!

– 14. decembra u Briselu očekujem da otvorimo poglavlja, to je rezultat svih građana Srbije. Poglavlje 32 ćemo brzo i zatvoriti, a 35 je veoma teško, vrlo bolno za Srbiju – kaže Vučić i dodao da pritisci iz EU neće zaobići Srbiju!

– Tačno godinu i po dana obavljam veliku i važnu funkciju u Srbiji sa samo jednim ciljem da od države napravimo normalnu i bolju zemlju. Prihvatili smo se teškog posla, zadesile su nas poplave najgore u istoriji, krenuli smo u oštre i ekonomske mere, da se rzračunamo sa tajkunima i počeli smo da menjamo odnos prema Srbiji svuda u svetu – rekao je na početku razgovora Vučić.

– Ja razumem ljude, oni još u svom džepu ne vide boljitak, ali stvari idu u dobrom smeru. Najmanje 3 puta niži deficit imaćemo od planiranog – tvrdi on i dodao da Srbi nikada nisu živeli dobro i da su uvek kukali.

[adsenseyu1]

Premijer Srbije rekao je da je ukupno 316 mostova izgrađeno u ovoj godini i najavio da je Srbija konačno počela da završava Koridor 10.

– Mi ćemo da završimo i istočni i južni krak. Imaćemo mnogo više ljudi koji će prolaziti kroz Srbiju i ostavljati pare – tvrdi Vučić i dodao da će ova Vlada Srbije za tri godine uraditi više nego što su mnoge vlastu kroz istoriju učinile.

– Kinezi će u Srbiju da dođu, radićemo zajedno na velikim projektima i to niko neće moći da zaustavi – kaže predsednik Vlade Srbije i dodao da su kineske firme spas za Železaru u Smederevu.

Foto: PrintskrinRTS

On je najavio i da će sa Kinezima u decembru biti potpisan ugovor za “Železaru Smederevo” okvirni, a u aprilu finalni. 

Premijer Srbije najavio je da će sledeće godine biti iz budžeta odvojena veća davanja za obnovu škola u Srbiji i kako kaže “on će lično nadgledati radove”.

Foto: PrintskrinRTS

Podsetimo nakon medijskih natpisa Kurira, premijer Srbije Aleksandar Vučić je na svoju inicijativu bio saslušan u policiji, gde je prošao poligrafsko ispitivanje, a na kom je na sva pitanja koja su mu postavljena rekao istinu.

[adsenseyu1]

(D. Z. / Telegraf.rs)