OTVORENE PRETNJE BRATA RAMUŠA HARADINAJA: Ako ga izruče Srbiji, neće vas biti više na Kosovu (INFO)

braća

Foto: Fejsbuk/Daut Haradinaj

– Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale – rekao je Daut Haradinaj

Poslanik Skupštine Kosova Daut Haradinaj, koji je brat lidera Alijanse za budučnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je večeras da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Učestvujući u emisiji “Infobox” TV Dukadjini, Haradinaj je pretio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji.

 

[adsenseyu4]

– Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale – rekao je Daut Haradinaj.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je juče da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje. Haradinaj je juče posle završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobođen.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj poternici Srbije zbog optužbi za ratne zločine. Francuski sud ga je 12. januara pustio iz pritvora ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.

 

[adsenseyu1]

Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Beta)

 

[adsenseyu2]