OTRKIVEN IDENTITET VOZAČA AUTOMOBILA SMRTI: Ovo je pijani Turčin koji je ubio Šabana?!

Turčin

Alsin Levent Foto Fejsbuk

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povređen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju “Novosti”.

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povređen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor našeg lista koji poseduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pevača Šabana Šaulića, saznaju “Novosti” u konzulatu.

– Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak – kaže za naš list generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić. – Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga – objašnjava Branislava Perin Jarić.

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

PORODICA ŠAULIĆ ISPUNIĆE POSLEDNJU ŽELJU PEVAČA: Šaban će biti sahranjen sa predmetom bez kojeg nije mogao nijedan dan

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

– Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac – objašnjava Perin Jarić. – Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda sledi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa nemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će telo biti dopremljeno u zemlju.

Može se očekivati da će i taj deo procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

“Novosti” saznaju da će njegovo telo, posle sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije biti prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najverovatnije u ponedeljak.

“VELIKI SU TO KOMPLEKSI, MILI MOJI” Najbolji odgovor svima koji se hvale da ne znaju NIJEDNU PESMU Šabana Šaulića

MIHAJLO, SANELA I BATA NA IDENTIFIKACIJI TELA

Deca Šabana Šaulića, sin Mihajlo, ćerka Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković u utorak , nešto pre 14 sati, identifikovali su telo svog najmilijeg u Pogrebnom institutu.

– Porodici je na raspolaganju bila odvojena prostorija gde su mogli privatno, intimno da budu sa preminulim – ističe generalni konzul.

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)