OTKRIVAMO: Ova naoružanja Rusija omogućava Srbiji za trku sa susedima (VIDEO)

rakete
Pored ekonomskih tema,  Aleksandar Vučić pregovaraće u Moskvi i o kupovini naoružanja od najmoćnije vojske na svetu. Premijer je u ranijim izjavama medijima rekao da je Srbija počela da razmišlja i o borbenim helikopterima “jer su neku u okruženju dobili 16 helikoptera“.

“Moramo da razmišljamo i o odgovorima na balističke rakete, ne želeći sukob nigde i nikada i ni sa kim, ali moramo da budemo spremni“, rekao je on.

Takođe, prema informacijama iz diplomatskog vrha Rusije procurele su informacije o ponudi koju će Vladimir Putin staviti pred Vučića po pitanju oružanja.

[adsenseyu5]

Rusi su spremni da nam isporuče najsofisticiraniju vojnu tehniku i naoružanje, avione, helikoptere, tenkove, ali će navodno postojati jedan uslov za to. Putin će za uzvrat zatražiti da se Srbija obaveže da nikad neće ući u NATO pakt.

Oružje koje je će nam Putin ponuditi:

Tenk T-90A – ruski glavni borbeni tenk treće generacije, nastao daljim razvojem starijeg T-72. Trenutno je najmoderniji tenk u Kopnenim snagama Ruske vojske. Koristi ga još i vojske Indije, Alžira, Azerbejdžana, Turkmenistan i Ugande, a u najavi su prodaje i drugim državama.

https://youtu.be/_Ktd6P9HzwA

Helikopter Mi-28 – je dvosedni borbeni helikopter, koji je razvijen tokom 80-ih godina 20. veka, u konstrukcionom birou Milj.

[adsenseyu1]

 

Prvi prototip poleteo je 1982. godine, a međunarodnoj javnosti prikazan je na aviosalonima u Le Buržeu i Red Hilu 1987. godine.

 

(srbijadanas.com)