OTKRIĆE RUSKIH EKSPERATA: Vašington Srbiji nudi lažnu pomoć, žele SAMO JEDNO!

Vašington

Foto: Pixabay

Šef Centra za studije američkog mehanizma za spoljnu politiku Sergej Samuilov smatra da je USAID program navodne pomoći Srbiji na osnovu kojeg će njihovi eksponenti dobiti milione dolara za “nadgledanje aktivnosti državnih institucija” najveće mešanje u unutrašnje poslove jedne države, piše Raša tudej (Rusija danas).Podsetimo, SAD su objavile kako nameravaju da podignu nivo odgovornosti vlasti u Srbiji i borbu protiv korupcije u zemlji.

Da bi se suočili sa ovim izazovima, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), koju nadgleda američka vlada, raspisala je tender u kome Vašington traži organizaciju koja će nadgledati aktivnosti državnih institucija.

[adsenseyu5]

Za to i navodnu pomoć našoj zemlji na putu ka EU izdvojeno je čak devet miliona dolara.

Raša tudej podseća i da je američki ambasador u Srbiji naglasio da je od 2001. godine SAD uložila 748 miliona dolara u Srbiju kako bi “ojačale demokratsko upravljanje”.

Stručnjaci i eksperti za međunarodne odnose i bezbednost, međutim, smatraju da će navodni USAID program za borbu protiv korupcije služiti isključivo za lobiranje interesa Vašingtona u Beogradu.

UHAPŠENA DEVOJKA ZBOG NESREĆE KOD VRČINA: Upravljala vozilom u kojem je POGINULA njena majka! (INFO)

Najvažniji cilj jeste, dodaju oni, da se iz “igre izbace političke partije” koji podržavaju politiku daljnjeg približavanja Rusiji.

Šef Centra za studije američkog mehanizma za spoljnu politiku Sergej Samuilov ističe a je USAID program “najveće mešanje u unutrašnje poslove države”.

– Svrha ove donacije je da izbaci neke političare i uticajne ljude iz državnih institucija pod optužbom da su korumpirani. Glavna meta će biti političari koji podržavaju orijentaciju Beograda prema Rusiji, a ne NATO. Srbi su protiv NATO, a u Beogradu su čak bile i demonstracije protiv prisustva trupa zapadne vojne alijanse na teritoriji Srbije – objašnjava Samuilov.

[adsenseyu1]

Ekspert upozorava i da velike zapadne sile pokušavaju da utiču na Srbiju i odvoje je od dugogodišnjeg saveznika Rusije.

– Sve aktivnosti tokom 90-ih godina, kada je u Jugoslaviji bio građanski rat napravljene su da se razbije Jugoslavija i da se oslabi Srbija i odvoji od ruskog uticaja. Takođe, planirano je da se Beograd uvede u zapadne strukture, EU i NATO – kaže ruski ekspert.

ČUDO U ARANĐELOVCU: U dvorištu porodice Mitrović, grom udario u stari hrast – a ispod njega se krilo pravo bogatstvo!

On smatra, kako se navodi, da je čak i Dejtonski sporazum dobrim delom usmeren protiv Srbije, jer se zapad plaši da bi se preko Srbije uticaj Rusije na Balkanu povećao – zaključio je Sergej Samuilov.

Raša tudej podseća da je 1999. godine Jugoslaviju bombardovao NATO-a pod rukovodstvom SAD i da je kao rezultat agresije od 24. marta do 10. juna 1999. godine uništena znatna vojna i civilna infrastruktura Jugoslavije.

RASTUŽILA SRBIJU: Sloboda Mićalović objavila FOTOGRAFIJU sa porukom koja dira u srca (FOTO)

List navodi i da je ubijeno najmanje 2,5 hiljada ljudi, kao i da je rezultat to da je sa Kosova prognano više stotina hiljada Srba.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:RT)

[adsenseyu2]