OSTAĆEŠ OVDE 10 SATI! Srpkinju s dvoje dece držali na granici, jer nije dala 150 evra ZBOG ONOG ŠTO SVI RADE U AUTU (FOTO)

cigareta

Foto: privatna arhiva

Na granici Hrvatska -Slovenija državljanki Srbije Miroslavi Gajinov je bio zabranjen dalji prolaz, i to, ni manje ni više nego zbog konzumiranja cigarete u sopstvenom autu.

Situacija je krenula po zlu kada je krenuvši ka Švedskoj sa dvoje dece zalutala prema prelazu Murska Sobota kod Slovenije.

Prema priči ove gospođe, granična policija je držala na granici dva i po sata samo zato što je konzumirala cigare i posedovala srpski pasoš, kako kaže. Miroslavi je granični policajac Joze Zamuda  napisao kaznu u iznosu od 150 evra, jer je konzumirala cigarete u kolima.

– Iskreno u šoku sam i dalje. Zamislite, moj jedini prekršaj  na graničnom prelazu je što sam konzumirala cigarete u svom automobilu dok sam čekala u koloni. Proputovala sam celu Evropu i ovakav skandal nisam doživela u svom životu. O čemu on priča? Pa, nigde ne postoji znak o zabrani pušenja u automobilu – priča u neverici Miroslava.

POZNATO je kada će DARKO LAZIĆ IZAĆI IZ BOLNICE: Porodica DOGOVORILA i DATUM njegove OPERACIJE!

Za auto tvrdi ima sve uredne papire kao i važeći pasoš. Očajna žena sa dvoje dece smatra da je nepravedno zarobljena na granici i apeluje da se reaguje na diskriminaciju srpskog pasoša od strane slovenskih graničara kojim je očito stalo samo do novca.

– Kada sam mu predala srpski pasoš odmah mi je rekao da se parkiram sa strane i pitao šta radim ovde. Pošto je video da smo vezani i deca i ja pa se, valjda, razočarao počeo je da mi piše kaznu za pušenje u automobilu. Naša prepirka je trajala dva i po sata.

Miroslava tvrdi da su granični policajci pretili da će ih držati deset sati na granici dok ne plati kaznu

Miroslava tvrdi da su granični policajci pretili da će ih držati deset sati na granici dok ne plati kaznufoto: Privatna arhiva

Kako kaže Miroslava kaznu nema nameru da plati, a sva moguća dokumenta su joj oduzeta zbog toga:

-Oduzeo mi je pasoš, vozačku dozvolu, vlasnički list od auta, ostala mi je sam srpska lična karta. Odmah sam pomislila kako ću do Švedske sa decom bez dokumenata.  Nemam nameru da platim kaznu za pušenje u mom autu – besna je bila Miroslava.

Granični policajac je napisao kaznu Miroslavi zbog konzumiranja cigareta

Granični policajac je napisao kaznu Miroslavi zbog konzumiranja cigaretafoto: Privatna arhiva

Ona smatra da je sramotno to što su je držali na granici praktično  ni zbog čega:

-Stajala sam na prelazu kao najveći kriminalac sa dvoje dece od 5 i 7 godina dok mi je pisao kaznu. Napisao mi je i potvrdu da mi je oduzeo dokumente. Treba da ga bude sramota uniforme koju je obukao najlepše bi im bilo na psihijatriji i njemu i onom ko mu je dao uniformu -kaže Miroslava koja nije bila upćena u slovenske zakone.

Miroslava je krenula ka Švedskoj u nadi da je niko neće kontrolisati jer dokumete nema, a treba prevaliti tolki put sa dvoje istraumirane dece:

-Čak nam je i pretio da ćemo ostati deset sati na granici dok ne platim kaznu. Ma, užas jedan. Skandal veliki. Deca su toliko plakala, jedva sam ih smirila.  Pasoš mi važi još tri godine, a sada moram da vadim nova dokumenta. Čekam brod u Nemačkoj, molim boga da me zaobiđu da me ne maltretiraju  i oni, kako im sve objasniti. Ne mogu da verujem da se ovako  ponašaju oni koji su deo Evrope i evropskih zakona. Policajac je očito zamislio da meni uzme novac i identitet. Za mene je ovo je diskrminacija i sramota za njih velika- zaključuje Miroslava.

Potvrda da su joj na granici oduzeli dokumenta

Potvrda da su joj na granici oduzeli dokumentafoto: Privatna arhiva

Iz Uprave granične policije Srbije za Espreso kažu da ovakve stvari nisu u nadležnosti granične policije kada su naši zakoni u pitanju:

 – Svaka država ima svoja pravila i zakone. Što se tiče konzumiranja  cigareta granična policija Srbije nema propisana nikakva postupanja za takve radnje. Vi u vašem automobilu možete da konzumirate cigarete ako ste na graničnom prelazu. U samom zakonu o graničnoj policiji takva odreba ne stoji. Moguće je da Slovenija ima svoj zakon kada je takva stvar u pitanju, a možda je i nešto drugo po sredi- navode iz Uprave granične policije.

KAO PRAVI PARADAJZ TURISTI PUTOVALI SMO CEO DAN DO MORA: Dečak je otkrio svoja sećanja, da dobro ste pomislili, TO JE ON

Miroslava i dalje tvrdi da nije u pitanju konzumiranje cigareta, već da je u pitanju diskriminacija srpskog pasoša i Srba, te da ovakvom bahaćenju treba stati na put već jednom.

(Dnevne.rs/Izvor: Jelena Čabović, Espreso.rs)