OPTUŽEN DA JE ŠIRIO PANIKU: Ukapšen Nikola Sandulović, nekadašnji član obezbeđenja premijera Srbije Zorana Đinđića (FOTO)

VEST

Dnevne.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. S. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela, saopšto je MUP Srbije.

Kako Kurir saznaje, uhapšen je Nikola Sandulović, lider Republikanske partije i nekadašnji član obezbeđenja premijera Srbije Zorana Đinđića.

– Sumnja se da je on izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

nikola

Postoje osnovi sumnje da je N. S. na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona, zatim pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja – saopštava MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

   

(Dnevne.rs, kurir)