OPSADNO STANJE U MONAKU: Lopovi opljačkali zlataru, podmetnuli požar, pa nestali (VIDEO)

pljačka

Foto: Printscreen/youtube

Trojica razbojnika su u subotu u Monte Karlu opljačkala zlataru “Kartije”, a nakon toga su, da bi odvratili pažnju policije, podmetnuli požar u tunelu koji se koristi za trke “formule 1”, tako da je u najvećem gradu kneževine Monako nastupilo pravo opsadno stanje.

Ubrzo nakon pljačke jedan od razbojnika je uhapšen i kod njega je pronađen deo plena, dok je za drugom dvojicom potraga je još u toku, prenose francuski mediji, koji napominju da u ovom incidentu nije bilo ni pucnjave, ni povređenih, niti talaca.

Istovremeno, neki svetski mediji navode da je pucnjave ipak bilo i da je policija ranila jednog od razbojnika.

 

[adsenseyu4]

Napad je izveden oko 15:40 sati na Trgu Kazino, u centru luksuzne četvrti Monte Karla, a turisti i kupci su deo popodneva morali da provedu u kazinu i okolnim buticima, prenosi list “Nis-Maten”.

Taj deo grada je policija odmah blokirala u pokušaju da pronađe razbojnike “od kojih je najmanje jedan bio naoružan”, saopštilo je Tužilaštvo.

https://youtu.be/SBUqFlN43Lk

– Brza intervencija policijskih snaga omogućila je da se bez prolivanja krvi uhapsi jedan od trojice razbojnika i da mu se oduzme oružje – navodi se u saopštenju.

Služba za komunikacije vlade Monaka je saopštila da je kod uhapšenog razbojnika pronađen deo plena.

Tužilaštvo je navelo da je druga dva odbegla razbojnika automobilom čekao saučesnik, ali da su razbojnici taj automobil u međuvremenu zapalili i da ga je policija potom pronašla.

 

[adsenseyu1]

Tužilaštvo napominje da je osoblje zlatare šokirano ovim nemilim događajem i da je zaposlenima ukazana psihološka pomoć.

Lokalne vlasti za sada nisu precizirale kolika je vrednost plena, kao ni okolnosti ove spektakularne pljačke.

Poznata zlatara “Kartije” je već bila opljačkana na Azurnoj obali u maju 2015, par dana uoči početka Filmskog festivala u Kanu, kada su lopovi odneli nakit i satove u vrednosti od 17,5 miliona evra.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Tanjug)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]