OPROŠTAJ OD GLUMCA: NJEGOV ŽIVOT JE KRATAK BIO I PROLAZAN KAO SAN, sahranjen Marinko Madžgalj (VIDEO)

povorka

Foto: Kurir

Sahrani Marinka Madžgalja prisustvovali su brojni glumci, istaknuti umetnici, kao i prijatelji i rodbina.

Pored Marinkovih roditelja, sahrani na Novom bežanijskom groblju, prisustvovale su i brojne kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

[adsenseyu5]

Tamara Krcunović, Vuk kostić, Sloboda Mićalović, Jelisaveta Orašanin, Bule Goncić, Svetozar Cvetković, Milan Kalinić, Ognjen i Danijela Amidžić, Mirka Vasiljević, Gordan Kičić, Jelena Gavrilović, Mima Karadžić, Tamara Dragičević, Nikola Kojo i Aleksandar Srećković Kubura, samo su neki od glumaca koji su prisustvovali sahrani.

Među poznatim licima mogli su se videti i Petar Strugar, Ana Štajdohar i Nikola Demonja, Olga Odanović, Ognjen Kajganić, Marko Kon…

Njima su se pridružili pevači Nigor i Tijana Dapčević, kao i frontmen Nevernih beba, Milan Đurđević, Aco Pejović…

Lana Sekulić, Marinkova devojka, nije mogla da sakrije suze, pa se izdvojila iz mase uz suze i plač.

Povorka je krenula uz zvuke posmrtne muzike.

Krst je nosio Savo Franović, a Marinkovu fotografiju Maja Đinović. Oni su Madžgaljevi bliski prijatelji.
Kovčeg su, između ostalih, nosili Aleksandar Srećković Kubura i Andrija Milošević koji su pevali kraj kovčega.
Orkestar je svirao pesmu “Jedan dan života”, Miše Kovača. Druga pesma koju su zasvirali je “Mama Huanita” iz filma “Jedan dan života”. Krenula je i tužna starogradska balada “Bolujem ja”, kao i “Što se bore misli moje”.
[adsenseyu1]
Nekoliko stotina ljudi okupilo se na groblju kako bi odalo poslednju počast prerano preminulom glumcu.
Marinkov drug održao je govor na grobu.

“Otišao je naš Maki. Ostala je praznina u dušama koja postoji i koja će uvek postojati jer on je bio naša duša. Uvek vedrog duha i nasmejan. Beskrajno duhovit, bio je kadar da svaku situaciju okrene na šalu. To je njegova životna filozofija, širinu njegove duše osetili su svi koji su se nalazili u njegovoj blizini.

Uvek je bio dostojanstven i hrabar. Nikada nije hteo nikoga da opterećuje svojim problemima. Tako se i poneo u borbi protiv besmislene bolesti.
Verovao je u ozdravljenje davao veru nama. Sve dok postojimo, tvoja duša će živeti kroz naše duše. I znam, kad sve ovo prođe, ponovo ćemo se sresti”, ispričao je Marinkov prijatelj.
Kovčeg je spušten uz zvuke pesme “Ružo moja”, a dok je kolona išla od kapele do grobnog mesta čuli su se zvuci trubača koji je izveo pesmu “Moj golube”.
Duboki uzdisaji, jecaji i glas neutešne Madžgaljeve majke koja se jedva držala na nogama, ali i Marinkova devojka Lana Sekulić, sestra, i kolege glumci, koji nisu mogli da sakriju suze.

(Kurir / Foto: Nebojša Mandić)