OPET SLEDI NAGLI OBRT: Jun iznad proseka, METEOROLOZI OTKRILI ŠTA SLEDI! Do OVOG datuma temperature PAKLENE! (VREMENSKA PROGNOZA)

horoskop

pixabay

Ove vrućine koje su nas sačekale “preko noći”, prevazilaze prosek junskih temperatura

Nakon obilnih padavina, Srbiju su proteklih nekoliko dana zadesile visoke temeprature.Kako iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju, pred nama je sedmica u kojoj će biti i do 36 stepeni. Najtopliji dani biće četvrtak, petak i subota, a tada se širom Srbije očekuje 36 stepeni.

– Sve do 17. juna očekuju nas visoke temperature, koje će biti između 30. i 36. podeoka.Ponegde se mogu očekivati kratkotrajni lokalni pljuskovi u popodnevnim satima, ali naglašavam tek ponegde. Potom, u drugoj polovini juna biće manje toplo, promenljivo vreme.

Znatno više padavina nego što je to slučaj bio u prvoj polovini, ali to će sve biti na lokalnom nivou – kaže meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović.

Doktor Solaković o hipertenziji: Ovo ja radim kako bih snizio visok krvni pritisak! (FOTO)

Ipak, negirao je da će biti ozbiljnih padavina koje bi mogle prizvati poplavu. Ni govora nema o takvim padavinama, nakon tog 17. juna, to će biti ti kratkotrajni pljuskovi koji su inače tipični za jun – objašnjava meteorolog.

Jun topliji od proseka

Kako sagovornik kaže, ove vrućine koje su nas sačekale “preko noći”, prevazilaze prosek junskih temperatura.

Ova situacija koju sada imamo sa nešto višim temperaturama, izlazi iz okvira prosečnih temperatura za jun, za pet do osam stepeni Celzijusa – rekao je Nedeljko Todorović.

     

(Dnevne.rs /Izvor: espreso.rs)