OPASNE IGRE: Otkriveno koliko će VOJSKA KOSOVA IMATI VOJNIKA

vojska

Foto: AP / Visar Kryeziu

Kadri Kastrati, bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga rekao je da će odnosi Kosova i NATO biti ojačani posle 14. decembra 2018

Proces formiranja takozvane vojskeKosova je goruće pitanje bezbednosti u ovom delu sveta, a dešavanja se u poslednjih par dana ubrzavaju. 

Kako piše GazetaExpress, proces formiranja vojske Kosova je u toku, i koordinisan je sa “međunarodnim prijateljima”.

Uprkos trenutnim NATO primedbama, vojska će imati međunarodnu podršku, piše GazetaExpress.

Kadri Kastrati, bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga rekao je da će odnosi Kosova i NATO biti ojačani posle 14. decembra 2018, kada će Skupštin Kosova izglasati stvaranje Armije Kosova. 

Kastrati takođe kaže da je vojsci Kosova potrebno 8.000 vojnika – 5.000 aktivnih pripadnika i 3.000 rezervista.

– Ovo je dovoljno da se ispune svi zadaci u misiji koju ćemo imati. Naši momci i devojke koji će biti u vojsci su nas učinili ponosnima načinom na koji su prošli obuku, i naša vojska će biti uporediva sa vojskama u regionu po snazi, a bolja od njih kad je reč o obuci i obrazovanju.

OTKRIVAMO Priština dobila šamar od NATO: Katanac na planove o vojsci narednih 10 godina!

Odgovarajući na pitanje da li je istina da će se vojska i dalje zvati Kosovske bezbednosne snage, Kastrati je rekao da ime ne čini vojsku, nego misije, obaveze, naoružanje, oprema i sve drugo što je potrebno za izvršenje misije. On je rekao da se i vojske u raznim NATO zemljama različito zovu, kao i da će biti stvoreno novo ministarstvo u Vladi Kosova – Ministarstvo odbrane.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: GazetaExpress)