OLIVERU IVANOVIĆU UKINUT PRITVOR: “Ovoje prvi korak do konačnog rešenja, sa JEDNIM CILJEM”

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Oliveru Ivanoviću ukinut je kućni pritvor i biće na slobodi do kraja suđenja.

Kako saznajemo, Ivanović treba sredom i petkom treba da se javlja vlastima u Kosovskoj Mitrovici, odnosno policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici.

– Ovo je samo prvi korak do konačnog rešenja jer mislim da je to sasvim logičan potez suda – rekao je Oliver Ivanović.

On je dodao da je do sada ispunjavao sve zahteve suda.

 

[adsenseyu4]

– Ja imam cilj a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze sa onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem – rekao je on.

Ivanoviću je pre mesec dana u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici pred međunarodnim, Euleksovim, sudskim većem počelo ponovno suđenje.

Tužilac Romulo Mateuš rekao je u uvodnom izlaganju da će tokom procesa tužilaštvo dovesti takođe tri nova svedoka i predstaviti nove materijalne dokaze, dok je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio da njegov klijent nema ništa sa događajima iz aprila 1999. godine za koje je optužen, da zločin koji se desio zaslužuje pravdu ali da pravda nije kažnjavanje nevinih.

Suđenje je vraćeno na početak zbog odluke Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu suda u Kosovskoj Mitrovici kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

Ivanović, koji je u bio u kućnom pritvoru, uhapšen je 27. januara 2014. godine pod sumnjom da je izvršio ratni zločin.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:beta)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]