OJAČAJTE ORGANIZAM TOKOM POSTA: Savršeno žito za jak imunitet (RECEPT)

pšenica

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je – na primer – paleo dijeta, a ne smeju je konzumirati ni osobe osetljive na gluten.

Međutim, veoma je zastupljena u mediteranskoj ishrani, koja je poznata po tome da je veoma korisna za zdravlje.

Odlična je za zdravlje creva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!

Sastojci:

  • 1 kg pšenice
  • 50 grama suvog grožđa
  • 50 grama oraha
  • 50 grama lešnika
  • 50 grama badema

Priprema:

  • Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuvajte najmanje tri sata.
  • Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše.
  • Orah, lešnik i badem sameljite.
  • Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.
  • Ohladite i čuvajte u frižideru.
  • Jedite kad god osetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.
  • Možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Stil, Lepa i srećna)