Oglasio se i Edi Rama POVODOM UBISTVA Olivera Ivanovića, nakon Haradinaja i Tačija (INFO)

Edi Rama

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/

Premijer Albanije Edi Rama oglasio se povodom ubistva Olivera Ivanovića, koje se dogodilo juče u Kosovskoj Mitrovici.

Kroz poruku na svom Fejsbuk nalogu istakao je da mu je žao zbog ubistva Ivanovića i nazvao je taj čin lošim i podsticajnim.

– Duboko se saosećam sa ovom tragedijom koja je zadesila Olivera Ivanovića. Ovo je očigledno urađeno da bi podstaklo mržnju i napetost. Napori za dijalog i mir se ne mogu zaustaviti – napisao je Rama.

Predsednik Albanije Ilir Meta duboko žali i snažno osuđuje ubistvo političara kosovskih Srba, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija i pravda” Olivera Ivanovića.

Tači i Haradinaj o ubistvu Ivanovića

Pre Edija Rame o ubistvu Olivera Ivanovća su se oglasili i kosovski predsednik Hašim Tači i kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Obojica su osudila ubistvo Olivera Ivanovića.

ZNA SE KO JE OVO URADIO: Oliverova žena ima poruku za njegove ubice (VIDEO)

Tači je pozvao stanovnike severa Kosmeta da sarađuju sa policijom. Na Fejsbuku je pozvao snage bezbednosti da “što pre rasvetele okolnosti smrti kako bi počinioci bili privedeni pravdi”, prenosi AP.

– Ubistvo Olivera Ivanovića, pod nejasnim okolnostima i motivima, je kriminalni akt koji osuđujem – rekao je Haradinaj.

Podsećamo, nepoznati napadači pucali su juče u 8.30 sati na Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici dok je ulazio u prostorije stranke.

AMERIČKI STEJT DEPARTMENT izdao ALARMANTNO upozorenje za Kosovo, dva dana pre UBISTVA Olivera Ivanovića!

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubrzo je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici podlegao povredama.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)