OGLASIO SE FRANCUSKI HUMANITARAC ARNO GUJON: Napali su me, osećam se povređeno, imali su nameru da me demonizuju

humanitarac

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Francuski humanitarac Arno Gujon oglasio se povodom tretmana koji je juče imao na televiziji N1, gde je kaže, više puta napadan u vezi sa svojim političkim stavovima.

Pošto mediji počinju da govore o tome, evo mog odgovora, napisao je Gujon.

“Početkom nedelje zvala me je redakcija televizije N1 da gostujem u emisiji “Novi dan” u petak, 1. decembra. Rekli su mi da žele da razgovaramo o mom humanitarnom radu i da najavimo na kraju tribinu koju ću održati na Fakultetu političkih nauka.

[adsenseyu5]

Bio sam presrećan što ću konačno imati priliku da govorim o svojim humanitarnim akcijama na N1, pošto me do tada nijednom nisu pozvali da gostujem. Takođe me je radovala činjenica što ću moći da objasnim gledaocima televizije N1 u kakvnoj nehumanoj situaciji se nalaze Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto se na tom kanalu retko govori o tome. Međutim, o tome skoro da nije bilo reči. O mom 13-godišnjem radu smo pričali samo 3 minuta. O humanitarnoj situaciji u enklavama ni minut.

Foto: Privatna arhiva

Ostatak vremena sam morao da odgovaram na napade novinarke koja je pokušavala da me destabilizuje. Pitala me kog sam političkog opredeljenja, pokušala da ocrni mene i moj rad povezujući me sa identarcima u Francuskoj i nacionalistima u Srbiji, pošto sam učestvovao na Vidovdanskom maršu 2009. godine, kada sam 15 dana išao peške od Beograda do Gazimestana.

NOVI USLOVI: Od 1. januara žene će u penziju ići po ovim pravilima (INFO)

Iskoristila je i argument da je jedan nacionalistički pokret okačio moju sliku na svom sajtu. Očigledno je da su se pažljivo pripremili za te napade i da su imali nameru da me demonizuju kako bi me prikazali kao lošeg momka. Pošto nisu uspeli u tome, onda su cenzurisali intervju i nisu ga objavili na svom sajtu.

Danas se osećam povređeno i mislim da to nisam zaslužio. A što se tiče pitanja o Bloku identitaraca u Francuskoj, to pitanje me je vratilo 10 godina unazad. Taj pokret čiji sam bio član više i ne postoji, nije bio ni u levici ni u desnici, zalagao se za čvrstu migracionu politiku i biop proevropski orijentisan.

[adsenseyu1]

Bio je i jednini pokret takve vrste koji je bio prosrpski orijentisan po pitanju Kosova i to mi se mnogo svidelo. Odavno sam ga napustio kako bih se u potpunosti posvetio svom humanitarnom radu.

U Francuskoj sam morao često da se pravdam zbog pomoći koju pružamo Srbima na Kosovu, ali iskreno nisam očekivao da ću to morati da uradim i u Beogradu.”

Evo Gujonove objave sa Tvitera:

Prema rečima Igora Božića, izvršnog producenta TV N1, ako snimak gostovanja Arnoa Gujona još nije na sajtu N1, vrlo brzo će biti.

POSAO VODIO IZ ZATVORA: Od uglednog lekara do kralja sintetičkih droga (FOTO) (VIDEO)

– Mi nemamo nikakav problem s tim, to je insinuacija, ako snimak nije već na sajtu vrlo brzo će biti objavljen – rekao je Božić i napomenuo da nije video šta je Francuz objavio na Tviteru o gostovanju na televiziji N1.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: telegaf.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "OGLASIO SE FRANCUSKI HUMANITARAC ARNO GUJON: Napali su me, osećam se povređeno, imali su nameru da me demonizuju"

  1. BRATE ANRO…OVAJ INTERVJU JE NARUCEN OD STRANE ANTISRBSKIH ELEMENATA…..NARAVNO ZA DEBELE PARE…………..NEMOJ DA SE DEMORALISES TE I TAKVE VRSTE UDARACA SRBIJA TRPI GODINAMA AKO NE I VEKOVIMA TAKO DA NIJE LAKO SRBIN BITI , ZATO MNOGI POKLEKNU NA TOM PUTU I NE ISTRAJU DO KRAJA……..POZDRAV ZA ARNO GUJONA……….

Comments are closed.