OGLASILA SE POLICIJA SLOVENIJE: Dejanu Markusu PRETI 10 GODINA ROBIJE?!

nestanak

Foto:YoutubePrintscreen/Happy Serbia

Proslavljenom kulinarskom stručnjaku Dejanu Markusu (44) sudija Okružnog suda u Ptuju odredio je pritvor, nakon što su carinici 7. februara na graničnom prelazu u njegovom automobilu pronašli 2,8 kilograma amfetamina.

Iz MUP-a Slovenije stigao je odgovor da se 44-ogodišnji hrvatski državljanin nalazi u pritvoru, nakon što je u njegovom automobilu 7. februara pronađen amfetamin.

– Kriminlolozi Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i trgovina drogom i nezakonitim supstancama u sportu i sirovina za proizvodnju nedozvoljenih droga na osnovu člana 186 Krivičnog zakona (K3-1), vode istragu protiv 44-ogodišnjeg hrvatskog državljanina, kod kojeg su zaposleni u Finansijskoj upravi Republike Slovenije 7. februara 2020. godine pronašli predmete za koje se sumnja da su nedozvoljene droge – navodi se u odgovoru MUP-a Slovenije.

Kako se dalje navodi, “oni su o tome obavestili kriminologe u policiji u Mariboru, koji su, po naredbi Okružnog suda u Ptuju, pretražili vozilo i zaplenili 2,862,12 grama nedozvoljene droge amfetamin. ”

DRAMA U URGENTNOM CENTRU: Trudnicu našli na ulici s povredom glave, počela je dramatična borba za SPAS BEBE I MAJKE!

Osumnjičeni je uhapšen uz krivičnu prijavu i istražni sudija Okružnog suda Ptuj mu je odredio pritvor. Iz slovenačke policije navode da je za navedeno krivično delo zaprećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Podsećanja radi, Dejanu Markusu, koji godinama živi u Zagrebu, izgubio se trag 7. februara, zbog čega je u Hrvatskoj prijavljen njegov nestanak 12. februara. Dejanova sestra Jelena Markus Vučković je ranije rekla da je poslednji put na društvenim mrežama viđen 7. februara oko 19 sati, nakon čega više nije bio na društvenim mrežama i bio je nedostupan.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)