OGLASILA SE KOSOVSKA POLICIJA POVODOM HAPŠENJA SRBA: Evo kako su “OPRAVDALI” korišćenje sile

Kosovo

Foto: AP

Devet policajaca uhapšenih na severu zemlje dovedeno je danas u Prištinu, u zgradu Policijskog inspektorata Kosova, saopštila je Kosovska policija, prenosi Koha ditore.

KTV izveštava da policijske jedinice i dalje idu na sever, pošto je Kosovska policija potvrdila da je operacija protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala u toku.

– Policijska operacija, koja se širi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severnu Mitrovicu, južnu Mitrovicu, Uroševac i Drenicu, do sada je rezultirala hapšenjem jednog broja građana i policajaca različitih nacionalnosti. Među uhapšenima su osumnjičeni Albanci, Srbi i Bošnjaci – saopštila je policija.

DUGIM CEVIMA NA ZORANA! Albanski sprecijalci napali novinara televizije Prva! (INFO)

Policija napominje da je bila primorana da iskoristi neophodna sredstva kako bi blokadu, koju su neki građani postavili u Severnoj Mitrovici, probila i nastavila operaciju.

Kosovo

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

– Zbog nastalih prepreka i opstrukcije policijske akcije u Severnoj Mitrovici, Kosovska policija je privela u policijsku stanicu neke građane koji su u to bili uključeni – navodi se u saopštenju.

PRIMEĆENI POKRETI VOJSKE SRBIJE I POLICIJE KA KOSOVU!

Policija je pozvala građane da ne nasedaju na razne provokacije, jer ova “policijska operacija ima za cilj borbu protiv kriminala i u interesu je svih građana i zemlje”.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)