OFANZIVA CIA IZ VAŠINGTONA: Šalju 30 američkih Albanaca na Balkan sa jasnim ciljem (INFO)

CIA

Foto:Wikipedia/Central Intelligence Agency/Printscreen/youtube

Najmanje 30 američkih Albanaca sa Kosova i iz Albanije vraća se uskoro na Balkan sa ciljem da stvori “veliku Albaniju”

LJudi sa Kosova i iz Albanije godinama školovani u Americi ubačeni na strateška mesta u administraciji, poput braće Bajraktari

Dosad neobjavljene informacije otkriva publicista i geopolitičar Dejan Lučić, koji tvrdi da su Albanci i pre rata na Kosovu 1999. investirali mnogo para da naprave novu elitu koja će upravljati Kosovom, delom Makedonije i Albanijom (zamišljene granice velikoalbanske države).

[adsenseyu5]

Svi odreda su mladi i obrazovani ljudi, poput braće Bajraktari, o kojima je naš list nedavno pisao, a raspoređeni su na čelna mesta u Beloj kući i Stejt departmentu.

Ideja je da ovi kadrovi zamene kompromitovane političare koji su teroristi, koljači i ubice poput Tačija i Haradinaja ili su korumpirani i u sprezi s kriminalom, poput vrha vlasti u Tirani. Ipak, njihov krajnji cilj je podjednako mračan.

POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA: Niko ne zna šta se krije iza slike nastale trenutak pre njegovog ubistva

– Reč je o obrazovanim mladim Albancima koji su proamerički orijentisani, školovani na najboljim američkim univerzitetima i zadojeni velikoalbanskom idejom. Skovan je i sistem obaveštajaca buduće države, koji je pod patronatom svih obaveštajnih službi SAD. Sad je sve jasno, “velika Albanija” se pravi da bi bila kolektor za islamski napad na Evropu – upozorava Lučić i dodaje da nije slučajno što je bivši direktor CIA DŽon Brenan prošle godine posetio Albaniju.

– Ako dođe do rata, onda se kapital iz Evrope seli u SAD. Teroristima Tačiju i Haradinaju rok trajanja ističe, sledi im sklanjanje sa političke scene, procesuiranje ili likvidacija. Ako zagusti, mladi teroristi uvek mogu da posluže kao topovsko meso za viši cilj – podvlači Lučić.

Prema mišljenju karijernog diplomate Zorana Milivojevića, samim tim što Amerika podržava nezavisno Kosovo, ona stoji i iza koncepta velikoalbanske priče.

[adsenseyu1]

– Sasvim je sigurno da su sve strukture albanske dijaspore koje su dobro plasirane u Americi u funkciji realizacije takve ideje. I to ne samo braća Bajraktari, već imaju i jaka uporišta u Kongresu. Albanski lobi ozbiljno radi posao, na njegovom čelu nalaze se svi visokorangirani Albanci u američkoj administraciji, ali i u naučnim i kulturnim institucijama. Postoji direktna veza – zaključuje Milivojević.

Ko su braća Bajraktari, predvodnici lobija

– Ilber i Ili Bajraktari zajedno su emigrirali u SAD 1999.

– Tada su obojica bili u dvadesetim godinama

– Veoma brzo su postali američki državljani

PROCURELI LEKARSKI NALAZI: Obolevaju od RAKA mnogi koji su bili blizu srušenih Kula bliznakinja (VIDEO)

– Ili je diplomirao na Kenedijevoj školi vlade na Harvardu

– Vratio se nakratko na Kosovo, pa se preselio u SAD sa suprugom

– U Obaminoj administraciji se bavio političkim dešavanjima u Avganistanu i Indiji

– U novoj administraciji postavljen na veoma važno mesto šefa kabineta Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Makmastera

PRELETEO JE POLA PLANETE ZBOG LJUBAVI Kristijan je otišao u Ameriku za njen rođendan. Priredio je pravi šou, a njena reakcija je nezaboravna! (VIDEO)

– Ilber je po profesiji novinar, radio je u albanskoj redakciji Glasa Amerike

– Trenutno direktor Saveta za nacionalnu bezbednost pri Ministarstvu odbrane

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Srpski telegraf)

[adsenseyu2]