ODRŽAO IM LEKCIJU: Posle ovih reči Aleksandra Vučića cela Hrvatska se crveni

predsednik

Aleksandar Vučić – Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom današnje zabrane ulaska predstavnicima Vojske Srbije u Hrvatsku, radi prisustva obeležavanju Dana jasenovačkih žrtava.

Istakao je da je nama vazno da onoliko koliko postujemo svoje zrtve, poštujemo i tuđe.

“Ja razumem da Hrvati ne zele da se prisećaju svoje proslosti u Drugom svetskom ratu. Bolje da ne komentarisem izjave koje sam čuo u Poljskoj. Postojala su samo dva nacisticka rezima u Evripi. Ponosan sam na borbu srpkog naroda”, istakao je Vučić.

U ovakvim incidentima, kakav se danas desio na graničnom prelazu, vidi se, objašnjava, zašto nameravamo da podignemo memorijalni centar u RS i to će nas motivisati da brže radimo.

“Bolje da mi radimo svoje… Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih američkih kompanija o tome kako će da izgleda memorijalni centar u Gradini. Mi moramo da brinemo o tome, da nam niko ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima, žrtvama, da to bude u programu svake škole, na ekskurzijama”.

JELENA ĐOKOVIĆ POSLALA PORUKU KOJU MORATE DA ZAPAMTITE: Ovako je žena Novaka Đokovića učila malog Stefana pravim životnim vrednostima! (FOTO)

Da bi to moglo da se desi, kako kaže, to ćemo da uradimo na prostoru RS.

Kaže i da je srećan sto posle toliko godina imamo dva filma o Prvom svetskom ratu, a sada ćemo imati i prve filmove o Jasenovcu što je bilo zabranjeno 75 godina.

“Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem, pa bi danas da se ne sećamo svega što je bilo”, zaključio je Vučić.

         

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: tanjug)