ODLUKA APELACIONOG SUDA: Miroslav Mišković, Marko Mišković i Milo Đurašković pravosnažno oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima! (INFO)

biznismen

Foto: Tanjug

Prema odluci suda Marko Mišković, Milo Đurašković i ostali okrivljeni pravosnažno su oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, ali će im se ponoviti suđenje po optužabama za utaju poreza, odnosno za oštećenje fabrike maziva u Kruševcu.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnžno j e oslobodio vlasnika Delta holdigna Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

[adsenseyu5]

Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu se zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka suđenje za utaju poreza ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

MRAČNA TAJNA ZORANA MARJANOVIĆA: Na dan Jelenine sahrane išao da se vidi sa ljubavnicom!?

Ukinutim delom presude Mišković je 20. juna 2016. bio osuđen zbog krivičnog dela utaja poreza izvršena pomaganjem. Po nalaženju Apelacionog suda nema dokaza da je Mišković izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u vezi sa putarskim preduzećima.

U osudujućem delu presude, koji je ukinut, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka “budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim cinjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurecni.

[adsenseyu1]

Suđenje će mu se sada ponoviti samo po delu optužnice tužilaštva za organizovanui kriminal koja ga tereti za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

ODREKLA SE SINA I IZBACILA GA IZ KUĆE: Evo kako je pevačica ODREAGOVALA na pitanje o porodičnom skandalu!

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Tanjug)

[adsenseyu4]