ODLUČENO JE! Odbijen prijem Kosova! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je srpska Poreska uprava uspešno odbranila prijem Poreske uprave tzv. Kosova u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija (IOTA).

Srbija slavi!

* Srbija još jednom potvrdila nelegitimnost tzv. kosovskih institucija

* Poreska uprava tzv. Kosova nije primljena u IOTA

* Siniša Mali kaže će se Srbija i u budućnosti boriti da sačuva institucionalni legitimitet svojih državnih organa

“To je odlična vest za Srbiju i još jedna potvrda da smo uspeli da i na ovaj način potvrdimo nelegitimnost tzv. kosovskih institucija. Naime, dokazali smo da se ništa na silu i bez dogovora sa zvaničnim Beogradom ne može postići”, rekao je Mali.

On je napomenuo da je trajna politika Srbije pronalaženje kompromisnog i trajnog rešenja za pitanje Kosova, ali i da je neophodno poštovanje međunarodnog prava.

“Po važećoj Povelji IOTA članice ove organizacije mogu biti samo države priznate od strane Ujedinjenih nacija”, istakao je ministar Mali i dodao da će se Srbija i u budućnosti svim snagama boriti da sačuva institucionalni legitimitet svojih državnih organa.

RIČARD GIR STAO NA STRANU SRBA: “Mora da na tom Kosovu ima nešto, čim se tako jako bore za njega”

Delegaciju Poreske uprave Republike Srbije u Briselu činile su direktorka Dragana Marković i glavna kontakt osoba za IOTA Snežana Ilić, koje su se uspešno izborile sa ovim pitanjem, te Poreska uprava tzv. Kosova nije primljena u tu značajnu međunarodnu organizaciju.

Generalna skupština IOTA održana je u periodu od 1. do 5. jula 2019. godine, a o članstvu se odlučivalo tajnim glasanjem.Poreska uprava Republike Srbije je članica ove organizacije od 2002. godine od kada aktivno učestvuje u njenom radu. IOTA je organizacija koja pruža podršku i pomoć zemljama članicama u unapređenju njihovih poreskih administracija.

Njena misija je da pruži širok forum za diskusiju o praktičnim poreskim pitanjima, promoviše saradnju između poreskih administracija u evropskom regionu, identifikuje dobru praksu i ohrabri njenu primenu, kao i da podrži razvoj poreskih administracija zemalja članica, u skladu sa njihovim posebnim potrebama. IOTA trenutno ima 44 članice.

           

(Dnevne.rs /Izvor: