Od sutra u 20 do 5 ujutro uvodi se POLICIJSKI ČAS u Srbiji

VEST

Dnevne.rs

Ukoliko se osoba nađe na ulici u toku policijskog časa preti joj kazna zbog kršenja naredbe.

– Od sutra u 20 do 5 ujutro uvodi se policijski čas, niko ne može da bude na ulicama. Niko ne može da bude na ulicama. Ovo uvodimo kako bismo sprečili širenje zaraze. Vojska preuzima kontrolu svih bolnica, graničnih prelaza i migrantskih centara. Od 7607 kontrolisanih lica, 1653 nije pronađeno kod kuće. Da li je normalno da je neko toliko neozbiljan?! Da li je normalno da se tako ponašate? U Niš, korona je stigla preko Lugana, u Beograd preko Milana. U Čačak preko neke svadbe. Kazne će biti veoma oštre za sve ljude koji budu kršili izolaciju – saopštio je Vučić.

Predsednik Srbije je prethodno saopštio da apsolutna zabrana kretanja važi za sve starije od 65 godine.

Premijerka Ana Brnabić je ranije i najavila da će od utorka, ukoliko to bude neophodno, uvesti policijski čas, zbog nepoštovanja upozorenja nadležnih o zabrani kretanja, u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusa.

VAŽNE INFORMACIJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Ovo su OBAVEZE POSLODAVCA za vreme vanrednog stanja

Policijski čas se odnosi na vreme u kome se od građana zahteva da ostanu u svojim domovima i uvodi se kao mera zabrane kretanja građanima posle određenog vremena.

Po pravilu se proglašava kao deo niza mera vanrednog stanja i reč je o meri koja se preduzima uglavnom kada je ratno stanje, kada su poplave, da se spreči pljačkanje domova.

Ukoliko se osoba nađe na ulici u toku policijskog časa preti joj kazna zbog kršenja naredbe.

       

(Dnevne.rs/Srbija Danas)