OD LOŠEG KA GOREM Siniša Mihajlović potvrdio stravične vesti: Bolujem od teške bolesti! (VIDEO) (FOTO)

fudbal

Foto: Printscreen/instagram

Posle najava italijanskih medija da je srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović teško bolestan, oglasio se i trener Bolonje koji je ovu vest potvrdio. 

Mihajlović je rekao da boluje od leukemije na konferenciji za medije. Korijere delo sport je takođe objavio da će biti podvrgnut terapijama.

– Sve ću vam jasno objasniti, jer ne želim da ljudi spekulišu o mojoj bolesti. Reći ću vam istinu, kako stoje stvari. Nažalost ili na sreću, uradili smo neke testove koji su pokazali anomalije koje nisam imao pre četiri meseca.

Dobio sam preko 600-700 poruka podrške, hvala ljudima u Bolonji na velikoj pomoći. Pokazali su da me vole i prava su porodica. Želeo sam prvo igračima da kažem, italijanska štampa me je nervirala – rekao je Mihajlović.

Ispitivanja su pokazala da je reč o akutnoj leukemiji samo dan pred početak predsezone sa Bolonjom. Njega je podržao direktor kluba Valter Sabatini koji je rekao da se Mihajlovićev status neće promeniti.

– Imao je mnogo hrabrosti da sazove pres konferenciju kako bi vas obavestio o ovako osetljivoj stvari, ali i da bi ostalima pružio podršku. Mi smo ovde da njega podržimo i doleteli smo iz Montreala.

Ovaj čovek će voditi Bolonju dok mu ne istekne ugovor. Biće uz nas šta god da se desi, a verujem da se ništa neće desiti jer je ovaj čovek toliko jak – rekao je Sabatini.Mihajlović se potom obratio novinarima i ukazao na to da je ljut na spomenuti Korijere.

– Nažalost, poštovanja moje privatnosti nije bilo, samo da bi se prodalo još nekoliko stotina kopija novina, pokvarena je saradnja na duže staze – kazao je Mihajlović i onda nastavio: Nažalost, ili na sreću, uradili smo neke testove i pokazali su anomalije kojih nije bilo pre četiri meseca.

Objasniću to podrobno jer neću da se spekuliše. reći ću vam istinu i kada to uradim, doktori će reći ostalo uz poštovanje moje privatnosti – istakao je srpski trener.

Mihajlović je rekao svojima da ima groznicu, ali je uradio još neke testove i pokazali su leukemiju.– Znaju da me groznica ne bi sprečila da odem na treninge pred sezonu. Rekao sam da imam temperaturu, ali smo uradili nove testove… Kad sam dobio vesti, to je bio pravi udarac. Sedeo sam i plakao danima, život vam prolazi pred očima.

To nisu suze od straha, ja poštujem bolest, suočiću se sa njom uzdignutih grudi i gledajući je u oči, kao što sam uvek i radio. Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i počnem sa borbom. Agresivna je, ali je pobediva. Objasnio sam to i igračima, imali smo konferencijski razgovor sa njima i, prirodno, bilo je i suza – rekao je Mihajlović.

Miha namerava da se suoči sa bolešću onako kako se suočavao i sa protivnicima u ligi.

– Moramo da napadamo da bismo pobedili. Ako se branimo, odmah nas obaraju. Moram da iskoristim svoju taktiku u ovoj borbi i siguran sam, bez sumnje da ću pobediti. Za svoju porodicu, decu i one koji me vole – ubeđen je Miha.

Dodao je i da je prethodnih dana dobio oko 600, 700 različitih poruka, ali se izvinio što nije odgovorio na njih. Obrazlaže da je hteo malo vremena za sebe i da odbaci negativan stav kako bi mogao da počne sa borbom za život

ahvalio se Bolonji i svojim igračima kojima je rekao da će i zbog njih da se bori, a motiv više mu je ljubav kolega, prijatelja i porodice.

– Plakao sam kad sam video stvari koje su me pokretale, ali ne volim ljude koji se pojave i plaču kao da me sažaljevaju. Niko ne treba da me sažaljeva. Dobro sam – kategoričan je bivši selektor Srbije.

Otkrio je i zbog čega se redovno testira protiv opake bolesti koja ga je zadesila.

– Kladim se da ste svi mislili da sam poslednji kome bi moglo ovako nešto da se desi. Treniram, veliki sam, jak i testirao sam se 28. februara kada je sve bilo normalno. Trenirao sam svakog dana do maja, putovao svuda igrao fudbal… Nisam osećao umor i bol, sve je bilo normalno. Otac mi je umro od raka i zato se redovno testiram.

Da nismo uradili testove, simptomi se ne bi pokazali još godinu dana. Svi mi mislimo da se to nama neće desiti, ali kada se desi, to je šok. Jedina nada je da očekuješ jer ako otkriješ posle mesec, dva i posle godinu dana, razlika je velika – priča Mihajlović.

Poslao je i važnu lekciju svima koji na testiranja ili ne idu redovno, ili nikada nisu ni išli.– Zato, ako ja kao poznata ličnost mogu da idem kroz ovo nadam se da ću ohrabriti druge da se pregledaju i spreme, da shvate da može da se desi svakome. Bio sam savršeno zdrav svakog dana, a evo me sada. Menja vam sve to život u momentu. Zaspite noću i imate košmar, ali se onda probudite se i shvatite da je ovo stvarno. Lakše je boriti se ako se spremite – poručuje Siniša.

On je na kraju zaključio da se za sve u životu borio pa će tako i sada. Doktori su istakli da bi pre dvadesetak godina situacija bila izazovnija nego sada, ali i da će Mihajlović biti sa igračima na nekim treninzima, ali će u drugim situacijama biti na tretmanima u bolnici.Prvi tretmani će početi od utorka, a bolest se može pobediti, u najboljem slučaju i za kratak vremenski rok napomenuli su lekari na konferenciji.

             

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf, M.LJ)