OČI SVETA UPRTE U NAS: Vučić uoči najdužeg sastanka sa Vladimirom Putinom (INFO)

Moskva

Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će sutra dva i po sata razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će biti održana konferencija za novinare, objavio je RTS.

Razgovaraće se o ekonomskim odnosima, pravima srpskih radnika u Rusiji, povećanju trgovinske razmene.

– Biće potpisani sporazumi u vezi sa gasom. Uvećana je potrošnja gasa, iznosi više od dve milijarde kubnih metara, jer kako napreduje industrija veća je i potrošnja gasa. Razgovaraće se o uvećanju skladišta u Banatskom Dvoru, kako bismo obezbedili siguirnost za građane i fabrike – rekao je predsednik.

[adsenseyu5]

edna od tema biće i vojno-tehnička saradnja. Vučić ističe da se Srbija ponaša kao suverena zemlja. “Želimo da imamo dovoljno da štitimo zemlju i obezbedimo vojnu neutralnost – kaže Vučić.

Planirana je, navodi, kupovina helikoptera Mi-17 ili varijacija tog modela.

– Naše ratno vazduhoplovstvo skoro da nije postojalo, nabavili smo šest “erbasova” za vojsku i tri za policiju, dva Mi-17, šest migova 29 – rekao je Vučić.

NIŠTA NIJE SLUTILO NA TEŠKU TRAGEDIJU: Ovo je bračni par čija se rasprava jutros završila tragedijom! (FOTO)

– Naše ratno vazduhoplovstvo je snažnije nego što je bilo s početka devedesetih. Ako je izbor našeg naroda vojna neutralnost, moramo da je sačuvamo, to neće niko drugi – istakao je Vučić.

REPUBLIKA SRPSKA TUŽI NATO ZBOG BOMBARDOVANJA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM: Srbi sada imaju KRUNSKI DOKAZ protiv zapadne alijanse

Na pitanje da li će biti reči o nabavci sistema protivvazdušne odbrane, Vučić je rekao da je kupovina takvog sistema suviše složeno i škakljivo pitanje “imajući u vidu činjenicu da ceo svet gleda u to kao da ne želi da vidi Srbiju jaku”.

Foto: Printscreen/RTS

POMOĆ U ČUVANJU INTEGRITETA

Predsednik je istakao zahvalnost Srbije Rusiji koja nam pruža podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta.

– Da toga nema, naša pozicija bi bila gotovo neizdrživa – napomenuo je Vučić.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]